Indica publicitat
Dijous, 9 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de juny del 2011 | 17:19
Recull de premsa · Política

M. Llansana: "Regalant al PP l'alcaldia de Reus s'acabarà amb un Rajoy regalant el ministeri anhelat de Duran"

La periodista i filòloga ha assegurat que aquesta pot ser la moneda de canvi de "tanta generositat" de CiU vers el PP als municipis catalans.

Marina Llansana

A un article publicat al diari Ara, Marina Llansana ha lamentat l'alcaldia blava a l'Ajuntament de Badalona: "Xavier García Albiol s'ha convertit en l'alcalde de la tercera ciutat més important del Principat, i ho ha fet amb la complicitat del principal partit del país. Malauradament no va servir de res la Carta oberta a Artur Mas, [...]. Dissabte els 4 regidors de CiU a l'Ajuntament de Badalona van permetre [...] que es consumés [...] un autèntic malson".

Sobre aquest aspecte, Llansana ha denunciat que "no es pot acceptar que CiU es justifiqui al·legant respecte a la llista més votada", quan "va ser el Partit Popular el que no va respectar la voluntat de la ciutadania portant al Tribunal Constitucional un Estatut referendat a les urnes": "¿Per què els 26.000 votants del PP a Badalona ara han de gaudir d'un respecte i una consideració que no van tenir l'1,8 milions de catalans que van votar que sí a l'Estatut el juny del 2006?".

L'autora de l'article ha sentenciat que "el drama" dels pactes CiU-PP al territori és que "només són l'avantsala dels pactes al Parlament de Catalunya" i ha afirmat que "és trist" que molts dels opinadors "filoconvergents que durant anys han posat el crit al cel pels pactes d'ERC amb el PSC per espanyolistes, ara no diuen ni piu davant l'onada de pactes de CiU amb el PP".

"Havia de ser la legislatura del referèndum -ha conclòs l'autora de Tornem al Majestic- pel concert econòmic, [...] d'un govern de la Generalitat que no estigués pendent als interessos polítics de Madrid. I el que ha passat [...] és que s'ha obert la porta al PP a les institucions del país. [...] Mariano Rajoy pot convertir-se en president [...] Aleshores serà el moment de veure si el camí que comença el juny del 2011 a Catalunya [...] s'acabarà a Madrid amb un Rajoy regalant el ministeri anhelat de Duran. Potser aleshores entendrem el per què de tanta generositat".
.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat