Indica publicitat
Dimarts, 7 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de maig del 2011 | 18:08
Recull de premsa · Política

M. Sellarès: "Catalunya no ha d'oblidar mai ses Illes i el País Valencià"

"No sé si s'han de continuar dient Països Catalans, però, el que sí que tinc clar és que de nació només n'hi ha una i que, o anem plegats, o no ens en sortirem".

Miquel Sellarès

El periodista Miquel Sellarès ha instat, a un article publicat a l'Avui, a unir forces en el procés d'alliberament de la nació catalana, i a tenir en compte, també, les Illes Balears i el País Valencià. A Pensem en tota la nació? Sellarès ha indicat que darrerament hi ha "una certa fredor" en la construcció nacional de tota la nació centrada sobretot "en els sectors polítics -en els intel·lectuals no tant, però sí en els universitaris i la societat civil". Una ferdor deguda a que "molts sectors només pensen en el marc estricte del mateix Principat" i, com a conseqüència, "només estableixen estratègies que comporten l'alliberament nacional d'una part de la nació, del Principat de Catalunya".

"No es pot negar que [el Principat] n'és la punta de llança -ha continuat Miquel Sellarès-. Cal, però, anar amb compte. En la redacció de documents, en la confecció de manifestos o quan es duen a terme reunions d'estratègia, per esmentar alguns casos, s'oblida la totalitat de la nació, i això, evidentment, ens afebleix". Seguint aquest fil argumental, l'autor de l'article ha alertat que "ens podem trobar -esperem que no" que a les Illes i el País Valencià, el pròxim dia 22, hi hagi "uns bons resultats del PP que col·loquin aquests dos territoris de parla catalana en una situació de gran dificultat si les forces nacionals no aconsegueixen resistir amb prou força", motiu pel qual el periodista ha insistit en el mateix missatge: "Hem d'ésser conscients que mentre nosaltres no tinguem clara una estratègia, [...] el nacionalisme espanyol té molt clar que l'objectiu és l'esquarterament de la nació catalana i debilitar els seus espais fronterers i insulars [...]. Tenen ben present que cal exterminar, en aquesta part de la nostra nació, la llengua, la cultura i els signes d'identitat propis, per tal d'espanyolitzar-los en el seu projecte i mapa polític".

Finalment, l'autor de l'article ha instat el govern de la Generalitat de Catalunya, així com la societat civil i els sectors "dels poderosos que estan assolint el sobiranisme" a tenir present la resta dels països que conformen la nació, i a "no oblidar mai els patriotes de ses Illes i el País Valencià que creuen, s'escarrassen i resisteixen pels Països Catalans, en unes condicions molt més dures que les que existeixen al Principat". "Cal, doncs -ha continuat Miquel Sellarès- que siguem capaços de construir les bases que tantes vegades he dit del nostre estat i els seus aparells. Però això ha d'anar acompanyat [...] d'una política de suport a la resta de la nació".

L'autor de l'article ha conclòs que si "continuem pel camí d'anar sols potser ho aconseguirem més aviat" però, en aquest cas haurem de pagar el preu "de deixar mitja nació al marge" una realitat que, segons Sellarès, ens "debilitaria": "No sé si s'han de continuar dient Països Catalans, però, el que sí que tinc clar és que de nació només n'hi ha una i que posem-li el nom que vulguem, però o anem plegats o no ens en sortirem".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat