Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de juny del 2011 | 18:33
Recull de premsa · Política

M. Sellarès: "L'Estat utilitzarà tots els mitjans possibles per destruir ERC"

El periodista Miquel Sellarès ha alertat a les persones que es posin al capdavant d'ERC: "Tindran l'Estat en contra i aquest ara no pot exercir la violència històrica de sempre".

Miquel Sellarès

"L'Estat utilitzarà tots els mitjans i les estratègies possibles per destruir-los, enfrontar-los, enfonsar-los, dividir-los" ha sentenciat Sellarès a un article publicat al diari AVUI. Sellarès ha assegurat que cal que la direcció d'ERC "passi a mans de persones fortes i resistents", per la qual cosa ERC "ha de deixar de portar un lliri blanc a la mà i passar a portar una rosa vermella, plena d'espines, per utilitzar-les i clavar-les, si cal, a qui vulgui anorrear-los".

L'autor de l'article també ha advertit que a Esquerra li cal "consolidar l'espai de l'esquerra nacional amb sectors que avui encara militen al PSC, a ICV, i per què no, al sector seriós dels indignats", un moviment del qual ha indicat que "no cal donar més importància de la que tenen, però cal no deixar-los de banda, perquè, si no, enfortim la quinta columna". "En definitiva -ha continuat el periodista-, tots són molt importants [a ERC], no hi sobra ningú. Ara bé, [...] en aquest projecte no hi necessitem freakies, provocadors, submarins, salvadors de la pàtria o oportunistes. [...] Si realment volem construir un estat i assolir la independència, això requerirà molts i molts patriotes que tinguin voluntat d'arriscar-se".

Per altra banda, Sellarès ha puntualitzat que el pas endavant d'Esquerra cap a la seva renovació no ha d'oblidar els valors fonamentals, "la nostra cohesió nacional, el Catalunya un sol poble",  perquè, de manera històrica, ERC "i la seva acció" han fet i fan "un gran servei a la credibilitat i la normalitat institucional de l'independentisme": "L'ha portat a totes les instàncies: al Parlament, al govern del nostre país, a les diputacions, als consistoris municipals, als consells comarcals i també a les institucions de l'Estat, al Congrés dels Diputats i al Senat".

Finalment, Sellarès ha conclòs que Esquerra "té un espai reduït" però aquest "és molt extens territorialment" i ha consolidat "milers de militants que són fonamentals": "ERC acaba de complir 80 anys. Uns anys que han estat plens de clarobscurs. Però els països no poden inventar-se, dia sí dia no, noves forces polítiques. Es necessita solidesa, experiència, patacades, escarments, victòries. I tot això és ERC".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat