Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de setembre del 2011 | 18:27
Recull de premsa · Política

M. Sellarès: "Si l'Estat converteix Otegi en un 'Mandela', que s'atenguin a les conseqüències"

"La societat basca hauria d'entendre que potser és l'hora que un Ibarretxe i un Otegi s'entenguin per construir la nació basca, i si ho fessin serien imparables" ha sentenciat Sellarès.

Miquel Sellarès

El periodista Miquel Sellarès ha alertat l'Estat espanyol: "Ara caldrà veure què fa [l'Estat] amb Arnaldo Otegi; i si el transformen en un "Mandela", que s'atenguin a les conseqüències". A l'article Bildu, una bufetada a l'Estat, publicat a la revista Esquerra Nacional, Sellarès ha dit que ara "l'Estat, les seves estructures i clavegueres estan preocupats" perquè la victòria "aclaparadora del moviment nacional basc a l'entorn de Bildu no se l'esperaven".

"Ha estat una bufetada ─ha continuat l'autor de l'article─ d'aquest moviment en plena cara de l'Estat, que ha respost [...] demostrant que el problema basc no era ni és la violència armada d'ETA o de l'Estat, sinó l'opressió política d'un projecte basc sobiranista". Sellarès ha dit que la creació d'un "govern antinatura PP-PSOE a Euskadi, l'acceptació d'un lehendakari titella com Patxi López, i la marginació del PNB i l'esquerra abertzale ha provocat que no sigui possible que l'Estat hagi captat amb inteŀligència una part de la societat basca cap a la possibilitat d'una entesa en el marc d'un nou estat" i ha alertat que l'estratègia del nacionalisme espanyol "aconseguirà que Euskadi i Catalunya emprenguin el seu propi camí en el marc d'una nova Europa".

"Els únics culpables seran ells mateixos" ha subratllat el periodista, qui ha conclòs que l'Estat "ha criminalitzat no sols l'esquerra abertzale, sinó també el nacionalisme democràtic del PNB, intentant destruir el món abertzale amb la seva xarxa d'ikastolas, editorials, publicacions i societats incrustades en la societat basca". "L'Estat [...] no ha entès que aquests són uns temps diferents i que tota la societat basca està canviant. La repressió ja no serveix, i l'excusa de la violència tampoc. I ara l'Estat hauria d'entendre que és l'hora del diàleg i la política amb majúscules" ha finalitzat Sellarès.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat