Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de març del 2011 | 18:33
Recull de premsa · Política

Muriel Casals: "El mandat del poble és que cal fer un pas endavant"

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, creu que el Govern de la Generalitat "té el deure, el mandat del poble, de fer un pas endavant".

Muriel Casals

"Vull pensar que en són conscients" ha reiterat. En una entrevista a l'Avui, Casals apunta que l'èxit electoral de CiU "només s'explica perquè moltes persones no estrictament de l'òrbita convergent els han votat". Creu que "el pas endavant és difícil perquè implica una ruptura, i a Espanya no li agrada veure's amb un tros amputat. Espanya és una potència econòmica, i una part del seu èxit és gràcies a Catalunya". Considera que els polítics han de trobar la manera de negociar això, "que Espanya no senti que té una pèrdua irreparable sinó que guanya un amic".

Per a la presidenta d'Òmnium Cultural, "el nacionalisme no es basa en l'enemic exterior; per als catalans, el nacionalisme s'ha de basar en l'amic exterior. En la mesura en què veiem Espanya com a exterior serem amiguíssims, aliats, però no podem ser més aquest tros sotmès". Creu que "no podem continuar gaire en aquesta situació d'impasse i hem d'anar o bé cap a la conformitat, que seria una frustració terrible, o bé a fer un pas endavant. Però la resposta ha de ser política, és a les mans dels polítics".

Muriel Casals veu en la gran manifestació del 10-J la "cristal·lització" de la història de l'entitat. Vol mantenir l'esperit de la mobilització, que ha de condicionar l'acció política. Assegura que "de cap manera admetrem que l'esperit del 10 de juliol s'hagi diluït; és més, treballem per mantenir-lo viu". També fa balanç, en aquesta entrevista, del 50è aniversari de l'entitat. Apunta que la celebració serà modesta per les dificultats econòmiques. Explica que es farà un homenatge a Joan Triadú i assegura que "hi ha el somni de fer una gran festa, però és possible que no ho fem perquè estem molt limitats pel pressupost, i hem pensat que el millor que podem fer en aquests 50 anys és fer ben feta la feina de cada dia, i potser ja farem un gran acte de celebració més endavant".

Casals valora positivament el seu primer any com a presidenta de la històrica entitat amb més de 24.000 socis i assegura que l'estat de salut d'Òmnium "és bo".

D'altra banda, també critica les retallades previstes en cultura i les qualifica de "fàcils". En aquest sentit, creu que cal mantenir l'exigència, ja que "la cultura és molt important i la manera de demostrar-ho és en la partida pressupostària".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat