Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de febrer del 2012 | 18:10
Recull de premsa · Política

Oriol Junqueras: "Espanya no vol que Catalunya existeixi al món per ella mateixa"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, demana al Govern català que mantingui les seves delegacions a l'exterior i sobretot als països on més exportem, ja que són una "necessitat indiscutible".

Orioljunqueras

Barcelona · Per això, creu que és imprescindible que el Govern d'Artur Mas no continuï fent el joc al PP alimentant el discurs que les delegacions són una despesa sumptuària i, sobretot, "silenciant que la despesa de les delegacions catalanes és insignificant davant el dispendi clamorós que representa la seva xarxa megalòmana d'ambaixades, consolats, 'institutos' Cervantes i més organismes que Espanya manté arreu del món". Segons explica Junqueras, en un article al setmanari El Temps, les xifres són clamoroses: "460.000 euros del manteniment dels jardins a París [...] o els 6 milions d'euros per a fer la residència de l'ambaixador espanyol a Rabat".

Segons Junqueras, la magnitud de les xifres evidencia que la campanya contra les delegacions catalanes no es basa en criteris d'austeritat econòmica, sinó que "es tracta simplement, d'un problema ideològic i polític: Espanya no vol que Catalunya existeixi al món per ella mateixa, no pot admetre ni vol admetre que Catalunya tingui representació internacional pròpia que li permeti d'actuar directament amb els agents polítics, econòmics i culturals internacionals". Per això, diu el president d'ERC, mentre avancem cap a la plena sobirania, "no podem cedir als embats contra la nostra representació internacional. I encara menys si, mentre debilita la nostra representació exterior amb l'excusa de l'austeritat, l'estat espanyol es permet el luxe de destinar partides multitudinàries a la seva representació internacional d'una forma vergonyosa opulenta, ostentosa i ineficaç".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat