Indica publicitat
Dijous, 2 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de març del 2011 | 18:25
Recull de premsa · Política

Pere Pugès: "La majoria de la societat catalana necessita un Estat propi per garantir el seu benestar"


L'arquitecte i socialista sobiranista Pere Pugès ha indicat avui, des del lloc web de Nou Cicle, que les classes populars catalanes i la "immensa majoria de la nostra societat, necessiten un Estat propi".

Pere Pugès

Barcelona · "Necessiten un Estat propi per garantir el seu benestar i per poder ser realment solidaris i contribuir, amb veu pròpia, a construir un món més just" ha senetnciat. A l'article Nació, Estat i societat, Pugès ha instat el PSC a "obrir espais i cercles de debat" dins del partit dels socialistes i a "crear ponts de diàleg, amb un full de ruta precís, avançant pas a pas, de baix a dalt, en la construcció d'una aliança de progrés que esdevingui majoritària": "Fins on, però, serem capaços de canviar? Hi ha un tema que em preocupa més [...]: la construcció de l'Estat que Catalunya necessita com a nació."

L'autor de l'article ha sentenciat que, tot i que "es diu" dins del PSC que "l'esquerra i el centre esquerra han de ser fidels a un compromís de solidaritat de Catalunya envers els pobles germans d'Espanya, sobre la base d'un model financer just i transparent; que impulsi [...] el corredor del Mediterrani", cal tenir en compte que el panorama polític actual "no permet ser gens optimista respecte la possibilitat d'un nou pacte constitucional". "Què proposarem si aquest pacte no és possible? -ha denunciat Pugès- Quan de temps ens donarem per intentar construir-lo?. Si la resta de forces d'esquerra i de centreesquerra de Catalunya propugnen la creació d'un Estat propi dins la Unió Europea, assumirem aquest plantejament per facilitar l'aliança majoritària que ara proposem? Si obtenir un Estat propi esdevé el millor instrument per aconseguir majors cotes de benestar per a les classes populars catalanes, quina serà la nostra prioritat?".

Pere Pugès ha qüestionat, des de dins del PSC, quin és el camí que cal seguir: "Treballar per aquest nou Estat, on tot sembla indicar que les forces d'esquerra i centreesquerra serien clarament majoritàries, o restar supeditats als dictats de la política espanyola, dominada pel conservadorisme reaccionari de la dreta o per la tebior d'una esquerra condicionada i poruga?"

Finalment, l'autor de l'article ha dit que per "evitar la fractura social que, sens dubte, intentarà provocar la dreta espanyola a Catalunya" es fa necessari "començar a plantejar" al PSC "amb tota la cruesa, el panorama que ens espera per demà mateix, perquè el que també està en joc és el futur del PSC": "Jo ja he pres la meva decisió i m'agradaria poder-la aplicar des del PSC [...]. Les classes populars catalanes, la immensa majoria de la nostra societat, necessiten un Estat propi, per garantir el seu benestar, per poder ser realment solidaris i contribuir, amb veu pròpia, a construir un món més just."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat