Indica publicitat
Dimarts, 2 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 2 de març del 2012 | 18:24
Recull de premsa · Política

Pujol: "El funcionament de Catalunya serà millor o pitjor si el finançament és o no adequat"

"La gran majoria de les despeses van a càrrec de la Generalitat. Perquè en té la competència. I si el finançament de la Generalitat és injust i deficient, tot això portarà a serioses dificultats".

Jordi Pujol

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha volgut posar en el punt de mira la importància del finançament de Catalunya. Pujol ha detallat, a un article, el pes econòmic de la Generalitat de Catalunya i la seva influència en el bon desenvolupament de Catalunya com a país.

A No és això Pujol ha qüestionat: "A Catalunya, qui paga l'ensenyament, des dels mestres als edificis? Qui paga la sanitat i tot el personal sanitari? Qui paga el PIRMI? Qui paga les universitats? Qui paga les residències de gent gran? Qui paga els ajuts a les entitats que s'ocupen de persones amb un tipus o altre de discapacitat? Qui paga les actuacions d'acolliment de la immigració?".
La inversió directa de l'Estat ha de ser la que ha de ser, però el funcionament de Catalunya com a país passa per la Generalitat"
"La gran majoria d'aquestes despeses ─ha continuat─ van a càrrec de la Generalitat. Perquè en té la competència. I si el finançament de la Generalitat és injust i deficient, tot això portarà a serioses dificultats". Jordi Pujol ha explicat que més d'una vegada s'ha trobat amb gent "preocupada" que demana "una actuació meva en termes d'infraestructures o de fiscalitat que l'afectaven directament però que no depenen de la Generalitat". "I les feia tan bé com podia ─ha continuat explicant─ si em semblaven pertinents. Però després preguntava: T'has plantejat mai el tema del finançament de la Generalitat?. I alguns em deien: Bé, això és cosa vostra. Dels polítics, de la Generalitat".

L'autor de l'artricle No és això ha denunciat que aquesta actitud, "que ara torna a aparèixer, s'ha de denunciar": "La inversió directa de l'Estat ha de ser la que ha de ser, però el funcionament de Catalunya com a país –dels mestres als bombers, del suport al turisme als metges i les infermeres– passa per la Generalitat, i serà millor o pitjor si el finançament de la Generalitat és o no adequat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat