Indica publicitat
Diumenge, 24 de juny del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de setembre del 2016 | 10:33
Recull de premsa · Política

Roig: "Units pel fàstic"

En un article a l'Ara l'enginyer i assatgista, Xavier Roig, assegura en relació al pacte signat entre PP i Ciutadans que "Eradicar la corrupció s'ha demostrat innecessari per arribar a l'acord. No sembla acceptable limitar-se a posar i treure noms d'una llista de corruptes. El PP, de manera corporativa,

Barcelona · com a partit, com a entitat jurídica, està processat. Si algú vol garantir l'absència de corrupció d'aquells que governaran mai pot donar suport al PP mentre la seva direcció no salti. No existeix cap aliança entre el PP i alguns corruptes, no senyor. La corrupció és el PP mateix".

En canvi afirma "A desgrat de condicions més o menys suficients per assolir un acord entre el PP i C's, n'hi ha d'altres que s'han demostrat necessàries. Condicions sine qua non. I entre aquestes hi ha l'afer de la sobirania de Catalunya, i de com exercir-la". I afegeix al respecte "He donat voltes a com es podria qualificar allò que mou C's a actuar com ho fa -sobretot ells, pels seus orígens, més que no pas el PP-. El mot que més s'hi ajusta és fàstic. Els elements catalans de C's, i del PP, senten fàstic per Catalunya. No és que el país els faci vomitar, ja m'entenen. Simplement estan fastiguejats de Catalunya, de la catalanitat. Ser catalans els fastigueja".

Així, es diu també que "C's es defineix com a liberal. Però, abans de tenir un programa liberal, s'ha de tenir un tarannà liberal. Cap liberal prohibiria un referèndum com el que Catalunya proposa. A més, els liberals creiem en el principi d'igualtat d'oportunitats en el punt de sortida. Constitueix un exercici de mala fe proposar el trilingüisme després de tres-cents anys d'opressió -els recordo que el general Prim es queixava de no poder enviar telegrames en català al seu sastre, que no entenia el castellà" i que  per tant  estem "davant d'una aliança d'odi lingüístic al català en la línia del practicat pel PP al País Valencià i a les Illes. I és que, siguem clars, els senyors de C's volen veure anorreada, destruïda, l'ànima de Catalunya per mor d'una ànima espanyola. No persegueixen el catalanisme, no ens enganyem. Pretenen destruir la catalanitat, que és una cosa ben diferent. La Catalunya mateixa tal com l'entenen, fins i tot, els no catalanistes".

I conclou "Els anti algun país -tant és que sigui el propi o un tercer- acostumen a ser mala gent. Per això desconfio, també, dels antiespanyols. Aquesta aliança de PP i C's -que no persegueix res més que apuntalar el propi electorat- demostra clares i males intencions cap al nostre país. Només un enorme ressentiment i un profund fàstic -fills de la ignorància i la mala fe- poden portar a fer que un acord d'aquest tipus no indigni i avergonyeixi els catalans que pertanyen a qualsevol d'aquestes dues formacions".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat