Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de juny del 2011 | 17:01
Recull de premsa · Política

S. Gordillo: "Amics sobiranistes de CiU, on sou? Fent gestió? Us van votar perquè féssiu política"

"Els sectors sobiranistes de CiU s'han d'empassar aquesta pepevergència. Amics sobiranistes de CiU, on sou?".

Saül Gordillo

A un article publicat al diari AVUI, el periodista Saül Gordillo ha assegurat que el fet que els independentistes "estiguin més pendents del seu congrés que del país no justifica que la CiU dels alcaldes i alts càrrecs que votaven en les consultes populars s'aferrin majoritàriament a pactar amb aquest PP que deixa el País Valencià sense senyal de TV3 i sintonitza Intereconomía o que afebleix el català a l'escola a les Balears".

A l'article Sobiranistes de CiU, on sou? Gordillo ha dit que "darrere dels pactes municipals hi ha consells comarcals i diputacions on el PP entra a manar per primera vegada", mentre que, paral·lelament, si el PP guanya les eleccions espanyoles "tornarem a embolicar la troca en el pont aeri sense cap compromís d'aturar l'asfixiant espoli fiscal" que és d'on vénen "bona part dels mals del nostre empobriment i les retallades doloroses".

"La renúncia a l'eix nacional -ha explicat l'autor de l'article- no serà garantia de cap sortida digna de la crisi, perquè dretanitzant CiU és com més fàcilment es posa en perill el llegat socialdemòcrata del pujolisme". El periodista ha conclòs que és "preocupant" la tendència "irrefrenable de CiU per entendre's amb un PP que va combatre l'Estatut i que no para de dinamitar el catalanisme" allà on governa amb majoria absoluta (País Valencià i Illes Balears): "Aquest PP crescut i desacomplexat a l'hora d'exigir el tancament d'ambaixades catalanes, el bilingüisme que trenca el model d'immersió lingüística a l'escola i que no es prohibeixin les corrides de toros a Catalunya és el soci de la CiU més sobiranista". Saül Gordillo ha sentenciat que, a través d'aquest sistema de pactes s'aconsegueix "pragmatisme tàctic avui, i misèria nacional demà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat