Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de desembre del 2015 | 11:29
Recull de premsa · Política

Salvador Cardús: "Guanyar perspectiva"

En un article al diari Ara Salvador Cardús fa una reflexió sobre la trascendència dels "fets"  dels quals assegura "Els "tot o res", els "ara o mai", els "finals definitius" o els "inicis d'una nova era", a trenta dies vista, fan riure. No són els fets els que fixen la seva pròpia transcendència,

sinó les nostres expectatives impacients, que són dirigides pels intents —sovint desesperats— d'anticipar el futur".

Així, per a Cardús "El camí cap a la independència, allò que hem convingut a anomenar "el procés", més aviat se'ns ha anat convertint en una cursa contrarellotge. El problema no és que hàgim tingut pressa —que en tenim—, sinó que ens hàgim precipitat. L'error ha estat interpretar el procés en clau agonística, com una lluita a vida o mort".

I pel que fa al cas de l'assemblea de la CUP afirma "passades la irritació i les facècies que ha provocat, hauria de ser una gran lliçó per a tothom. Amb perspectiva, ni el 9-N, ni el 27-S, ni el 20-D ni el 27-D no han estat decisius de res. Han estat fites que han generat grans combats interpretatius, però sense capacitat per canviar l'estat de les coses".

Afegeix  Cardús "Sempre he denunciat el risc que significava fiar-ho tot a l'engrescament, un estat d'esperit que detesto. Les virtuts que ara hauria de treballar l'independentisme són la fortalesa, la perseverança i la prudència necessària per asserenar els ànims i actuar amb intel·ligència. Passi el que passi, tampoc no seran determinants el 2-G, ni el 10-G, ni els resultats d'unes hipotètiques eleccions al març. L'endemà de qualsevol d'aquestes dates, s'obriran noves incerteses tant o més grans. I això, fins a arribar al gran desafiament final, el més arriscat de tots: construir el país lliure, just i pròsper al qual molts aspirem."

I conclou "Les grans esperances no es mereixen, cal saber-les guanyar"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat