Indica publicitat
Divendres, 22 de juny del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de abril del 2012 | 19:13
Recull de premsa · Política

Sellarès: "Cal crear 'think tanks' que elaborin un full de ruta seriós per fer front a l'estratègia de l'Estat"

"La innocència que ha caracteritzat l'actuació política de les nostres institucions ens ha portat a l'actual atzucac. A vegades hom es pregunta si no tenim la síndrome d'Estocolm i si serem capaços de fer aquest canvi".

Miquel Sellarès.

El periodista i president del CEEC, Miquel Sellarès, ha instat a un article a El Punt AVUI "fer menys declaracions independentistes, menys volades de coloms i, en canvi, fer més defensa dels pocs eixos de construcció que tenim".

Sellarès ha indicat que a Catalunya li cal "crear més eines d'estat que ens permetin enfrontar-nos amb decisió a la gran ofensiva de l'Estat" i ha indicat el primer pas que cal fer per a la consecució de l'Estat propi: "El primer pas ha de ser [...] un gran pacte nacional de mínims, però sincer, clar i ferm, de les nostres forces polítiques, del poc que ens queda del món econòmic i financer, de la societat civil i de tots els sectors socials que així ho vulguin".

"Cal esmentar ─ha continuat─ que només serà possible fer el pas cap a la independència aconseguint aquest gran pacte, i també serà necessari que l'actual classe dirigent, una mica fluixa i gris, se la jugui, arrisqui, perquè tothom ha d'entendre que s'haurà de trencar amb l'statu quo legal que ha creat Espanya. No hi ha cap altra forma, altra alternativa".

En aquest aspecte, l'autor de l'article ha lamentat que, als catalans, el fet de passar "més de tres-cents anys sense gaudir d'estructures d'estat", ha provocat que "el nostre poble i les seves classes dirigents no només hagin perdut el sentit d'estat envers la nostra nació, sinó que no generin les estratègies adients per tal de fer front a l'Estat".
No és possible que no s'hagin creat serveis de prevenció per protegir la nostra estratègia d'emancipació nacional"
Sellarès ha subratllat per què no existeixen aquestes estructures en l'actual moment que viu Catalunya: "Estem en una situació [...] en què l'Estat i la classe dirigent nacional espanyola han optat per fer i generar l'estratègia i l'atac final amb l'objectiu d'aniquilar la reivindicació nacional catalana. Durant anys, han estat esquarterant la nació, tot intentant destruir la llengua, la cultura i la nació al País Valencià i a les Illes.[...] Producte d'això han aconseguit que no hi hagi una sola política nacional".

L'autor de l'article ha alertat que actualment "es coneixen reunions a alt nivell d'intel·lectuals, polítics, aparells de l'estat i poders financers" per tal de generar una "gran operació contra la idea nacional de Catalunya i aconseguir afeblir al màxim les seves institucions nacionals, financeres i acompanyar-ho amb una gran ofensiva, a escala internacional, per tal de desprestigiar la idea de la Catalunya nació, al món". 

"Som conscients que tenim uns aparells de l'estat enfront? Quan parlem amb una certa frivolitat d'independència, estem parlant de crear un estat propi? Algú sap com es fa? Algú és conscient del que cal fer?" s'ha preguntat el periodista, i ha conclòs que aquesta i moltes altres preguntes "les hem de començar a fer, perquè fins ara la política independentista ha gaudit d'un friquisme moltes vegades irresponsable".

Sellarès ha dit que "no és possible que avui la nostra classe dirigent no hagi creat serveis de prevenció de riscos i informació per protegir la nostra estratègia d'emancipació nacional" i ha conclòs que és important que es creïn "fundacions, centres d'opinió i pensament, think tanks que elaborin un full de ruta seriós amb tots els continguts polítics, socials i jurídics per tal d'elaborar una gran estratègia per fer front a l'estratègia de l'Estat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat