Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de maig del 2012 | 17:57
Recull de premsa · Política

Sellarès: "President, el país necessita menys xitxarel·los i més Guardioles, Puyals i Terribas"

"N'hi ha més dels que ens creiem, disposats a donar-vos suport sense aspirar a substituir-vos, sinó simplement a estar al vostre costat, sempre que feu el pas endavant que la nostra nació necessita imperiosament".

El periodista Miquel Sellarès ha insistit en què no es por seguir "entabanant" els ciutadans amb un plantejament d'independència "sense explicar-los què vol dir construir un estat".

A l'article 'Quo vadis' President? Sellarès ha incidit en què els ciutadans de Catalunya han de conèixer bé quines són "les eines que necessitem tenir per tal de fer un procés cap a la sobirania nacional que sigui creïble, tenint en compte l'estat que dia a dia conspira contra nosaltres i els nostres interessos": "Això vol dir un canvi radical en els entorns presidencials on hi hagi menys aspirants a substituir el nostre president [...] i col·locar-hi persones amb voluntat de servei".
Mas ha engegat un procés que no té aturador, perquè un segon fracàs com el de l'Estatut provocaria la fallida de la seva transició nacional"
L'autor de l'article ha indicat que Artur Mas fa més d'un any que governa el país "i penso que en una etapa normal podria haver aconseguit una bona gestió i fer avançar el país" donat que "ha guanyat la confiança no només dels votants i els simpatitzants de CiU, sinó també d'una bona part de la societat civil i d'alguns sectors dels poderosos que pensen que el poden teledirigir".

Tot i això, Sellarès ha dit que el president s'ha trobat amb una situació econòmica i financera "crítica, que no només s'explica per la gestió del tripartit, maleïda ara per tothom, sinó també per un acabament del cicle polític de la Transició i per un espoli fiscal que provocaria un procés independentista en qualsevol regió alemanya o estat nord-americà".

"Mas ha engegat un procés que no té aturador ─ha continuat─, perquè un segon fracàs com el de l'Estatut, en què ell va ser un dels protagonistes, no sols posaria fi a la seva carrera política sinó que també provocaria la fallida de la seva transició nacional, i faria que el país entrés de ple en una depressió nacional".
No es tracta de la proclamació unilateral d'independència sinó que es promocioni un gran canvi de xip mental"
El periodista ha conclòs que Artur Mas "encara té crèdit, ja sigui per les seves qualitats com també per la manca absoluta d'una alternativa creïble i potent", però l'autor de l'article ha lamentat que la cimera del pacte fiscal no porti enlloc: "Molt em temo que serà el començament d'una nova frustració i un gran fracàs. Res no em faria més feliç que anar errat. Però si fracassa la via unitària a un pacte fiscal, tenim alguna cosa a fer? No es tracta de la proclamació unilateral d'independència, d'un nou Sis d'Octubre, es tracta que des de la Generalitat es promocioni, s'expliqui i es demani a la societat que hi hagi un gran canvi de xip mental".

Finalment, Miquel Sellarès ha assegurat que tot això "requereix que el president s'adoni de la gran equivocació" del pacte amb el Partit Popular, "els botxins de la nostra llengua, cultura i nació", i que també tregui de les estructures de la Generalitat "la quinta columna del PP i l'estat", situats "estratègicament en els nostres mitjans de comunicació, la nostra funció pública, policia i servei exterior".

"Cal un canvi radical ─ha conclòs─ en els entorns presidencials on hi hagi menys aspirants a substituir el nostre president, que treballen més per a ells que per al país, i col·locar-hi persones amb voluntat de servei que exerceixin amb seny i responsabilitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat