Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 d'octubre del 2011 | 16:44
Recull de premsa · Política

Sellarès: "Vénen temps difícils i caldrà molta fermesa, decisió, complicitat i una classe política que se la jugui"

Cal "aprendre de les experiències positives de l'Assemblea, del que va representar de cohesió nacional, i d'objectius i projecte, però actualment el camí és un altre".

Sellarès demana, en un article publicat a l'Avui-El Punt en el que parla del 40è aniversari de l'Assemblea de Catalunya, que "reforcem les nostres institucions, la societat civil i construïm la nostra Assemblea Nacional Catalana en els propers mesos, diferent de la històrica però amb la mateixa voluntat de construcció nacional i lluita". Assegura que "vénen temps difícils i caldrà molta fermesa, decisió, coincidència, complicitat i una classe política que s'arrisqui, que se la jugui. No valen, per tant, els mediocres i els funcionaris enganxats a les seves cadires".

Sellarès destaca que "per primera vegada des de la Transició una força netament catalanista, amb elements nacionalistes i fins i tot sobiranistes, com CiU, arriba a assolir el seu màxim poder, a la Generalitat, a les diputacions, als principals ajuntaments de Catalunya, i a tot el món local. I a més la seva influència a la societat arriba a màxims històrics per a aquesta força política hereva del pujolisme".

Però apunta que "hi ha un element importantíssim que pot evitar el gran avenç nacional, que era previsible amb una gran victòria de CiU. En primer lloc, la crisi econòmica i la situació financera de les nostres institucions, que, després d'un espoli de més de 30 anys, avui han arribat a una situació límit que impedeix que Catalunya pugui sortir-se'n i continuï sent el gran motor econòmic i de progrés que havia estat". I també hi ha un element preocupant: els eixos fonamentals del catalanisme i la seva construcció nacional han estat principalment quatre. "Primer, el model d'immersió lingüística i el sistema educatiu. En segon lloc, l'espai de comunicació català, fonamentat majoritàriament en el model d'èxit de la CCMA, eina vital per a la creació de l'espai de comunicació i d'un imaginari col·lectiu propi, catalanocèntric, i motor per a tota la nostra cultura. En tercer lloc, el model policial català, avui ja imparable, amb més de 16.000 professionals i més de 100 instal·lacions arreu del Principat. I que és la policia integral del país. I un quart eix que s'havia embastat durant el govern tripartit, que eren les relacions exteriors, i que començaven a caminar".

Aquesta situació, segons Sellarès, que ens permetia una base per anar pujant graons pot rebre aquest 20-N una gran sotragada: "El PP, l'estat i la seva quinta columna a Catalunya volen destruir o minoritzar els eixos de construcció nacional amb una ofensiva que ha començat contra la immersió lingüística, a la qual cal reconèixer que el govern de CiU i totes les forces polítiques d'origen democràtic han resistit amb fermesa. Vist el fracàs, l'espanyolisme recalcitrant ha començat una altra ofensiva, aquest cop contra la CCMA, amb la col·laboració i la complicitat d'alguns sectors de CiU, servils amb els sectors poderosos del país, que volen una part del pastís que representa la Corporació i la seva insígnia, TV3, sense adonar-se del gran mal que poden produir a la més forta línia de defensa que tenim vers la invasió espanyolitzadora". I també en el tercer eix, comencen a haver-hi incògnites: "noves casernes per a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, augment de l'autoestima d'aquests cossos a Catalunya, cobriment de les vacants àmpliament, ampliació dels seus serveis d'informació al màxim, i sobretot creant la imatge que ells són la policia de l'Estat i la nostra policia és això que en diuen autonòmica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat