Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de juny del 2012 | 17:51
Recull de premsa · Política

Soler: "La qüestió és si l'ERC de Junqueras tindrà prou força per defensar el seu propi pla B"

"El [...] repte on ERC es juga les garrofes és el d'impedir que les pressions externes aigualeixin el pacte fiscal".

L'historiador Toni Soler ha puntualitzat que l'ERC d'Oriol Junqueras ha "après a administrar bé els seus silencis" i ha vist augmentades les seves expectatives electorals.

"Carod i Puigcercós van pagar cars els seus errors ─ha continuat Soler─, mentre que el seu hereu n'ha tingut prou amb una hàbil política basada a no ficar-se en embolics, contemplar impàvidament el desgast dels seus rivals i deixar-se empènyer pel vent de cua".

Sobre la nova cúpula d'Esquerra Soler ha indicat a l'article Un pla B per a Esquerra que  el nou líder del partit "és un polític intel·ligent i preparat, és alcalde d'una població metropolitana [...] i s'està revelant com un excel·lent orador".

Soler ha dit sobre Junqueras que "ha encarat bé l'etern dilema tàctic d'ERC -la relació amb CiU- a base d'una dutxa escocesa practicada amb gran precisió", però ha dit què el líder d'ERC "té tres reptes importants": "El primer, reunir el vot dispers de l'independentisme d'esquerres [...] El segon, situar-se a la distància justa dels antics socis del tripartit, és a dir: mantenint el seu perfil, però sense renunciar a accions unitàries per oposar-se a CiU i PP, quan tinguin febrades ultraliberals".

Per que fa al tercer repte, Soler ha conclòs que és la fase on "ERC es juga les garrofes": "És impedir que les pressions externes aigualeixin el pacte fiscal". Sobre això, l'autor de l'article ha dit que "és molt, molt difícil, i ho serà més en un escenari de rescat".

"Aleshores [...] és quan ERC haurà de decidir ─ha sentenciat─ si es mulla fent costat al famós pla B de CiU -un pla que a hores d'ara té uns contorns poc definits-, apel·lant al mateix gradualisme que va justificar el tripartit; o bé si es manté al marge. [...] Aquest és el seu propi pla B. La qüestió és si l'Esquerra de Junqueras arribarà a tenir prou força per defensar-lo".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat