Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de juny del 2012 | 17:44
Recull de premsa · Política

Soler: "La unitat d'acció es genera quan la majoria agafa el timó amb força. Aquesta és la mena d'unitat que ens cal"

"Estaria molt bé que algú exhibís el lideratge suficient per donar a la majoria nacional d'aquest país el poder que mereix, i atorgar-nos les eines que necessitem per sortir de la crisi".

L'historiador i comunicador Toni Soler ha defensat a un article que la unitat que cal a Catalunya és la unitat "d'acció" que es genera "quan la majoria agafa el timó amb força".

"La unió fa la força? Sens dubte. I la desunió no ens convé políticament. Però també és veritat que la unitat catalana no impressiona a Madrid" ha lamentat Soler a un article publicat a l'Ara. "El que ens fa febles de debò ─ha continuat─, el que ens inutilitza políticament, no és la falta d'unitat, sinó la falta de coratge, la por a assumir responsabilitats".

Soler ha dit que "tots sabem que la unitat, entesa com una coincidència d'interessos i objectius, és molt difícil d'obtenir en democràcia" i per això ha assegurat que els qui avui "s'omplen la boca reclamant unitat, aplaudeixen el Tribunal Constitucional cada cop que tomba o rectifica lleis aprovades per majories amplíssimes". "La unitat catalana els importa un rave. Només la utilitzen de forma demagògica per frenar qualsevol intent d'avenç nacional" ha sentenciat.

L'autor de l'article ha conclòs, doncs, que "estaria molt bé" que algú "exhibís el lideratge suficient per donar a la majoria nacional d'aquest país el poder que mereix, i atorgar-nos les eines que necessitem per sortir de la crisi només amb el producte del nostre esforç". "
La unitat d'acció -ha sentenciat- es genera quan la majoria agafa el timó amb força, deixant clar que no se'l deixarà prendre, mentre la minoria s'hi resigna o fins i tot s'hi acaba afegint per por de quedar massa aïllada. Aquesta és la mena d'unitat que ens cal".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat