Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de setembre del 2011 | 16:12
Recull de premsa · Política

T. Aira: "El proper congrés de CDC ha de ser un nou pas cap a la transició nacional catalana"

"Sobre el concepte de transició catalana, al carrer Còrsega també són clars: La transició nacional va de l'autonomia a l'estat. No té més secret. I reblen: Ho tenim clar. però no podem fer-ho de la nit al dia"

Toni Aira

El periodista i professor Toni Aira ha constatat que el proper congrés de CDC ha de ser "un nou pas en aquesta transició dels nacionalistes de Convergència cap a una aposta decidida per allò que Mas va pronunciar reiteradament en el seu discurs a TV3 en motiu de la Diada [...]: la transició nacional catalana".

A un article publicat al diari El Punt - AVUI, Aira ha dit que "també es contempla amb alegria" des de Sant Jaume i Còrsega (seus de govern i CDC respectivament) com "a cal soci democristià hi ha moviment": "Parin compte de la foto de la Diada, amb estelada de fons, dels democristians Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, i Antoni Castellà, secretari d'Universitats".

"I Josep Antoni Duran i Lleida? ─ha continuat─ Són les seves últimes eleccions com a candidat, hi confien dirigents convergents. Sí, però li quedarien per davant 4 anys de diputat, oi? "Sense pintar res a Madrid?", es pregunten retòricament les mateixes fonts". Davant d'aquest escenari, l'autor de l'article ha dit que les decisions a curt termini es prendran tenint en compte que "un sector de CDC defensa la necessitat d'un pacte de govern que incorpori el PSC, ERC i fins i tot ICV" però prioritzant una opció que "està quallant més és la necessitat d'un pacte amb ERC".

"La recomposició de certes trencadisses necessiten de cola molt compacta que ajudi a unir ─ha conclòs─. En aquest sentit, el context sempre és el gran superglue3 de la cosa. I aquest s'està fabricant a marxes forçades. Haurà d'arribar el 20-N i el resultat electoral que tothom preveu. Però, sobretot, haurà d'arribar el congrés d'Esquerra, el de CDC i el d'Unió, amb ses transicions respectives".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat