Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de juliol del 2011 | 19:24
Recull de premsa · Política

T. Soler: "L'objecció fiscal és una opció resistencialista, prepolítica, i està condemnada al fracàs"

"La lluita contra l'espoli fiscal l'ha d'encapçalar la Generalitat" ha sentenciat l'historiador Toni Soler a un article publicat al diari Ara en el qual es refereix a les propostes d'Òmnium Cultural fetes a la societat civil.

Toni Soler

Soler ha lloat la tasca d'Òmnium Cultural i ha dit que "en aquest país tan habituat a les suplències, Òmnium ha sabut actuar com a catalitzador del neguit popular". A l'article Carn de canó, Soler ha explicat que Òmnium "va estar a punt de convertir-se en una relíquia" però Muriel Casals i el seu predecessor, Jordi Porta "n'han fet una entitat rejovenida, respectada per tothom com una referència cívica, cultural i fins i tot política -atesa la falta d'esma dels partits tradicionals".

L'autor de l'article ha continuat explicant que aquesta virtut d'Òmnium "sorgida de la necessitat", explica que l'entitat "defensi l'objecció fiscal": "És una opció resistencialista, prepolítica, i està condemnada al fracàs". En aquest sentit, Soler ha defensat que la lluita contra l'espoli fiscal "l'ha d'encapçalar la Generalitat" i ha afirmat que "els contribuents no podem ser carn de canó davant d'una Hisenda espanyola que té mitjans de sobres per avortar i castigar qualsevol rebel·lió fiscal". Soler ha conclòs que, davant l'actual context català "cal que algú es planti", i ha matisat que aquest algú "ha de ser el Govern".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat