Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de juny del 2011 | 18:18
Recull de premsa · Política

"Ni ERC ni PSC no sortiràn mai més de les catacumbes. No amb les seves sigles actuals"

"Hem arribat on som ara, curiosament, amb una part de l'objectiu complert –el tripartit és a una banda del tauler; i CiU i el PP, a l'altra– però ni el PSC ni Esquerra no en treuen profit".

Toni Soler

El periodista Toni Soler ha sentenciat que ambdós partits dels antics governs tripartit  "sembla que s'hi passaran una bona temporada" a les catacumbes: "Jo crec, fins i tot, que no en sortiran mai més. No amb les seves sigles actuals". Sobre els socialistes de Catalunya, l'autor de l'article Renovar-se? Morir! ha dit que el socialisme català "ha fet molt de camí i molta feina, però no ha estat capaç de convertir-se, tot sol, en una alternativa de govern", i pel que fa a ERC "és evident que ha tocat sostre i que no rep l'impuls (més aviat el menyspreu) del nou sobiranisme".

"Si l'objectiu -ha indicat Soler- d'aquestes dues formacions és governar Catalunya en el futur, el procés que necessiten no és de renovació, sinó de metamorfosi. I ho han de fer de manera simultània, i oberta, perquè l'esquerra del futur s'haurà d'erigir sobre les cendres de tots plegats". Sobre aquesta metamorfosi, l'autor de l'article ha apuntat a una nova combinació d'"ingredients nous": "Ras i curt: l'alternativa a CiU ha de ser una CiU d'esquerres. Una formació progressista, dúctil, catalana, capaç –com ho fa CiU– de plantejar horitzons sobirans i de gestionar les misèries presents pactant amb qui convingui. Un partit plenament sobirà".

"La creació d'aquesta cosa nova -ha conclòs Soler- seria un procés complicat i costós, que potser deixaria fora l'independentisme més repatani, els verds irreductibles, [...]. Però potser paga la pena, si el resultat és una força capaç de disputar a CiU la lluita per la centralitat. [...] Però aquesta suma s'ha de fer amb ingredients del 2011, no amb les escorrialles de la Transició que el vent no s'ha acabat d'endur".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat