Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de abril del 2012 | 16:58
Recull de premsa · Política

Tresserras: "El trencament ha de ser veritat. L'agència tributària ha d'estar a punt"

"La fermesa catalana s'ha de fonamentar en dos pilars propis. El primer és el suport polític i social a Catalunya; ben ample, sòlid i inequívoc. Amb la majoria de govern no és suficient.[...]. El segon pilar és tenir preparat el desafiament".

L'exconseller de Cultura i Mitjans Auviodivuals, Joan Manuel Tresserras, ha instat a un article a reforçar la posició catalana a través de dos eixos. "El naufragi de la reputació internacional d'Espanya [...] no reforça automàticament la posició catalana" ha lamentat.

Per això mateix, Tresserras ha dit que la "fermesa catalana" s'ha de fonamentar en "dos pilars propis": "El primer és el suport polític i social a Catalunya; ben ample, sòlid i inequívoc. Amb la majoria de govern no és suficient. Tot el catalanisme ha de ser convocat. [...] El segon pilar és tenir preparat el desafiament. Si el president de Catalunya [...] negocia [...] i amenaça amb un trencament institucional, ha de ser creïble".
La confrontació és tan desigual que la posició catalana, o bé resulta entregada a una negociació desfavorable o bé queda condemnada a una nova humiliació"
L'exconseller ha insistit en què l'amenaça de reuptura "ha de ser veritat" i que hi ha d'haver "l'oportunitat": "L'amenaça no pot ser verbal. Ha de ser real. La nova agència tributària, per exemple, ha d'estar a punt per treballar l'endemà mateix. I les aliances i garanties per afrontar un període d'emergència, també". L'autor de l'article Fermesa és preparar el desafiament ha dit que el govern de Mas ha de protagonitzar la confrontació-negociació catalana "i ho ha de fer amb urgència i fermesa per no ser-ne la primera víctima propiciatòria i quedar esclafat pel corró de PP (i del PSOE)".

"La posició del Govern davant del govern espanyol és massa fràgil ─ha alertat─ per esperar-ne resultats. I el darrer any s'ha deteriorat. [...] La confrontació és tan desigual que la posició catalana, o bé resulta d'inici entregada a una negociació i uns acords desfavorables [...], o bé queda condemnada a una nova humiliació que aguditza la sensació d'impotència i de desànim".

Finalment Tresserras ha sentenciat que la confrontació entre Espanya i Catalunya pren a dia d'avui "un to greu i es presenta com una batalla inevitable i determinant". "El no reconeixement per part del govern i els òrgans de l'estat espanyol de les garanties i dels límits mínims -molt mínims- de sobirania recollits en l'Estatut que la població catalana va referendar, apareix com la causa immediata de la deslegitimació política d'aquest estat a Catalunya" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat