Indica publicitat
Diumenge, 31 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 d'octubre del 2011 | 15:56
Recull de premsa · Política

Tresserras: "Moltes persones que a les enquestes afirmen ser independentistes, votaran partits no sobirans"

"¿I si alguna vegada provéssim de votar com si fóssim la gent que ens agradaria ser?".

Joan Manuel Tresserras

Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha instat a un article publicat al diari Ara a pensar i actuar de manera coherent i sobirana. A l'article, Tresserras ha lamentat que moltes de les persones "que a les enquestes afirmen ser partidàries d'una Catalunya sobirana", votaran formacions polítiques "que no han incorporat la qüestió de la sobirania ni en el seu programa del tercer mil·lenni": "No vol dir pas que aquestes formacions hi estiguin en contra; simplement, la qüestió no és a l'agenda de la seva proposta política real".

A l'article Pensar i actuar, sobiranament, l'autor ha insistit en què les persones votin "com si fóssin la gent que els agradaria ser" tot considerant que possiblement "la radicalitat massa temps amagada al fons del cor pot córrer el risc de marcir-se": "La hipòtesi de coherència segons la qual hi ha una correspondència entre el que diem que pensem i el que fem és, com a mínim, optimista. Quan som interrogats, solem respondre d'acord amb una imatge idealitzada de nosaltres mateixos. [...] Responem per agradar-nos".

La nostra responsabilitat política no es limita al vot. La política la fem tots plegats cada dia"

En aquest sentit, Joan Manuel Tresserras ha subratllat que la base del sistema democràtic "som la gent" i que el vot "és un dret" però que "de drets en tenim molts més": "La nostra responsabilitat política no es limita al vot. La política la fem tots plegats cada dia. Amb el que pensem i amb el que diem que pensem. Amb el que diem que fem i amb el que fem realment. Amb el que exhibim i el que ocultem". "D'actors principals, si reduïm la política a la condició d'espectacle, n'hi ha molt pocs. I estan condicionats per uns estrets marges de maniobra" ha conclòs Tresserras.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat