Indica publicitat
Dijous, 28 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de maig del 2012 | 17:54
Recull de premsa · Política

Tresserras: "No vull el xoc de trens. Vull que el tren català no s'aturi davant l'amenaça d'un Estat que ens nega llibertats"

"Una Catalunya políticament forta és la millor defensa dels seus interessos. Ser català és un dret, no una obligació".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que el problema a Catalunya "sempre ha estat [...] en les condicions de la negociació".

"El context de les negociacions Estat-Generalitat [...] és absolutament desigual. És, per dir-ho clar, colonial. Hi ha una part que disposa de tot el poder decisori, somriu displicent i reparteix algun afalac" ha dit. En aquest aspecte, Tresserras ha assegurat que "si volem un dia pactar amb Espanya en condicions d'igualtat (la veritable bilateralitat) a Catalunya li convé, primer, marxar".
Els que són independents i disposen d'estat no solen renunciar-hi. No hi renunciem nosaltres a priori, doncs"
"Marxar no tant per dir "adéu" ─ha continuat─, sinó per dir "fins ara", " hasta luego ", "ja ens veurem". Per poder negociar i pactar en condicions d'igualtat; i poder, així, defensar amb plena capacitat els drets i els interessos del conjunt de la població catalana". A Emancipació, l'autor de l'article ha denunciat que les polítiques generals de l'Estat "no consideren mai prioritaris els problemes de la gent treballadora, emprenedora o necessitada del nostre país" i que mentrestant el govern català "no disposa dels instruments imprescindibles per fer-hi front".

"La qüestió és: ¿s'exerceix la representació política de les classes populars de Catalunya, amb totes les conseqüències, o simplement es gestiona una franquícia electoral tunejada amb una C? ¿No és més fàcil imaginar un pacte equilibrat i just si tu pots actuar de bon començament amb independència absoluta, sense subordinacions prèvies?" s'ha preguntat. "Per això els que són independents i disposen d'estat no solen renunciar-hi. No hi renunciem nosaltres a priori, doncs" ha dit Tresserras.

"No vull el xoc de trens ─ha conclòs Joan Manuel Tresserras─. Vull que el tren català de la revolució democràtica no s'hagi d'aturar ni faci marxa enrere, davant l'amenaça d'un Estat que ens nega i limita llibertats elementals. [...] Una Catalunya políticament forta és també la millor defensa dels seus interessos. Ser català és un dret, no una obligació. La ciutadania, amb els seus drets i deures, és compartida; la mateixa per a tothom".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat