Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de gener del 2012 | 19:48
Recull de premsa · Política

"Una policia necessita de la complicitat de la gent a la qual serveix per ser una policia eficaç"

Pere Martí considera que "renunciar a la llengua pròpia com a senyal de protesta va ser un error greu".

Arran de les darreres protestes dels mossos, el periodista Pere Martí ha publicat al seu bloc l'article "Alguns Mossos s'autolesionen" una reflexió sobre la policia de Catalunya. Martí considera que "l'arribada dels Mossos d'Esquadra no va representar només un canvi d'uniforme sinó també una nova forma d'entendre la seguretat pública basada en una policia democràtica respectuosa amb els drets humans".

"Segurament –afirma el periodista- va ser l'avenç en autogovern més important dels 23 anys de Jordi Pujol, juntament amb la creació de TV3". Martí recorda que "els inicis no van ser fàcils" però que els "Mossos han aconseguit un alt grau d'acceptació entre la societat catalana".

"Però aquest projecte s'està torçant", afirma el periodista, que afegeix que "va començar a trontollar quan van topar amb un conseller que cada vegada que hi havia una actuació polèmica dels Mossos, li tremolaven les cames".

Martí considera que "ara aquesta sintonia es podia recuperar amb un conseller d'Interior, Felip Puig, que té sentit d'Estat", però lamenta que "hi ha una part minoritària dels Mossos, mal orientats per un sindicalisme corporatiu insolidari i sense escrúpols, que no estan canalitzant bé les protestes".

En aquest sentit, l'autor creu que "renunciar a la llengua pròpia com a senyal de protesta va ser un error greu, primer perquè sepulta qualsevol legitimitat que puguin tenir les seves reivindicacions laborals ,i en segon lloc, perquè obre una fractura sentimental entre la policia i la gent del país que l'acull. Una policia necessita de la complicitat de la gent a la qual serveix per ser una policia eficaç. Afortunadament només és una minoria la que ha decidit trencar aquest fil sentimental".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat