Indica publicitat
Dissabte, 30 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de juliol del 2011 | 18:42
Recull de premsa · Política

X. Xirgo: "La qüestió principal és saber què és el PSC i qui defensa"

"Hi ha unitat al PSC? Qui és el PSC? Qui mana al PSC? Qui representa el PSC? Nadal? Iceta? Zaragoza? Ros? Ningú? Miri'n si en tenen, de feina, a can PSC".

Xevi Xirgo

El periodista Xevi Xirgo ha posat en dubte que la qüestió principal a resoldre al si del Partit dels Socialistes de Catalunya sigui la creació d'un grup propi al Congrés de Madrid. A un article publicat al diari AVUI, Xirgo ha dit que la classe política i els periodistes "donem voltes des de fa anys a si el PSC pot tenir o no grup parlamentari propi", una tesi que Xigo considera "cada cop més secundària".

"La qüestió principal ─ha continuat Xirgo─ és saber què és el PSC i qui defensa". "Defensa els interessos dels electors catalans? Defensa a ultrança les decisions que es prenguin a Ferraz?" s'ha preguntat. L'autor de l'article El grup parlamentari propi ha dit que tenen molta feina a can PSC, i s'ha continuat qüestionant moltes altres incògnites que, segons Xirgo, el PSC ha de resoldre: "Quan aquests dies els socialistes parlen de la necessitat de preservar la unitat del partit amb vista al pròxim congrés, de quina unitat parlen? De la unitat del PSC? De la del PSOE? I, és clar, hi ha unitat al PSC? Qui és el PSC? Qui mana al PSC? Qui representa el PSC? Nadal? Iceta? Zaragoza? Ros? Ningú?".

El periodista també ha explicat que no hi veu "cap novetat" en l'anunci de Ros i Bustos d'arribar a un acord: "I jo em pregunto: què canviarà, doncs, en relació amb el que passava fins ara? Primer: el PSC continuarà sense grup parlamentari propi. O sigui, que el gran avenç no deixa de ser d'entrada una renúncia. I, segon, si s'accepta l'esmena de Ros i Bustos, el PSC podrà votar diferentment del PSOE quan ho consideri oportú. I jo també em pregunto on és la novetat." Xevi Xirgo s'ha qüestionat si no podia, fins ara, "el PSC votar contràriament al PSOE" i s'ha preguntat: "Tan captius estan, els diputats del PSC, que no tenen identitat pròpia?": "La resposta vostès ja la saben".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat