Indica publicitat
Dimarts, 17 de gener del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de juny del 2011 | 18:57
Recull de premsa · Política

Xavier Roig: "Mai la nostra identitat havia estat tan amenaçada"

"El catalanisme té ara l'oportunitat de posar en evidència que botiflerisme i xenofòbia són les dues cares d'un mateix fenomen. [...] El PP no és la versió espanyola dels conservadors britànics" ha dit Roig.

Xavier Roig

L'escriptor i enginyer Xavier Roig ha lamentat que "a desgrat del que diguin els optimistes compulsius, mai la nostra identitat havia estat tan amenaçada", i ha sentenciat que es requereix "urgentment desempallegar-nos de determinats tics políticament correctes" que el post-franquisme "ha volgut incrustar-nos al cervell": "El fet és que els catalans no volem adonar-nos que ser anticatalà és ser xenòfob".

L'autor de l'article Xenòfobs amb Catalunya ha dit que en qualsevol país occidental civilitzat les campanyes desfermades pel PP arran de l'afer de l'Estatut "haurien estat motiu d'acusació de la fiscalia per atiar l'odi racial", i ha lamentat seguidament que això no passi aquí: "El PP a Catalunya és un partit botifler i, per definició i com a conseqüència lògica immediata, xenòfob".

Roig ha matissat que el PSC "pot ser passiu en la descatalanització" però que el PP no: "N' és actiu. És agressiu. Triomfant al País Valencià i a Mallorca, ara té Catalunya en el punt de mira". L'autor de l'article ha conclòs que el PP és un partit que, "amb l'inestimable servei de botifleres i botiflers, té per especialitat practicar la xenofòbia": "Ara contra els nous immigrants. Abans i sempre, contra els catalans".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont repta l'estat espanyol a proposar un referèndum a nivell de tot l'Estat, si és el que vol, sempre que garanteixi que es respectarà el que decideixin els catalans
Notícia · Política catalana
Castellà: "L'estat espanyol posarà en joc la seva pertinença a la UE si exerceix la força per prohibir el referèndum en comptes de tolerar-lo"
Notícia · Política catalana
Antoni Castellà afirma que si hi ha una majoria que va a votar, la legitimitat de la legalitat serà la catalana
Recull de premsa · Política catalana
Forcadell: "Tenim clar que les amenaces no ens faran fer cap pas enrere"
Notícia · Política catalana
Forcadell: "Cap tribunal no pot impedir que al Parlament es debati d'independència o de qualsevol tema que interessi a la ciutadania"
Notícia · Política catalana
Engega la campanya "Demòcrates pel Sí"
Notícia · Política catalana
El Projecte de pressupostos per a l'any 2017 incrementa la despesa social en 1.170 milions d'euros
Notícia · Política catalana
Els 21 alcaldes i els regidors de Demòcrates han decidit que no tenen res a celebrar el proper 6-D i que obriran els ajuntaments
Recull de premsa · Política catalana
Roig: " En general, s'ha venut a la població que les coses es poden aconseguir sense esforç. Pel que fa a la independència de Catalunya, ara ho començarem a pagar".
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Gordillo: "Només pots tenir el reconeixement social i la credibilitat social..., si ets molt influent en quant a audiència"
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat