Indica publicitat
Diumenge, 27 de maig del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de juny del 2011 | 18:57
Recull de premsa · Política

Xavier Roig: "Mai la nostra identitat havia estat tan amenaçada"

"El catalanisme té ara l'oportunitat de posar en evidència que botiflerisme i xenofòbia són les dues cares d'un mateix fenomen. [...] El PP no és la versió espanyola dels conservadors britànics" ha dit Roig.

Xavier Roig

L'escriptor i enginyer Xavier Roig ha lamentat que "a desgrat del que diguin els optimistes compulsius, mai la nostra identitat havia estat tan amenaçada", i ha sentenciat que es requereix "urgentment desempallegar-nos de determinats tics políticament correctes" que el post-franquisme "ha volgut incrustar-nos al cervell": "El fet és que els catalans no volem adonar-nos que ser anticatalà és ser xenòfob".

L'autor de l'article Xenòfobs amb Catalunya ha dit que en qualsevol país occidental civilitzat les campanyes desfermades pel PP arran de l'afer de l'Estatut "haurien estat motiu d'acusació de la fiscalia per atiar l'odi racial", i ha lamentat seguidament que això no passi aquí: "El PP a Catalunya és un partit botifler i, per definició i com a conseqüència lògica immediata, xenòfob".

Roig ha matissat que el PSC "pot ser passiu en la descatalanització" però que el PP no: "N' és actiu. És agressiu. Triomfant al País Valencià i a Mallorca, ara té Catalunya en el punt de mira". L'autor de l'article ha conclòs que el PP és un partit que, "amb l'inestimable servei de botifleres i botiflers, té per especialitat practicar la xenofòbia": "Ara contra els nous immigrants. Abans i sempre, contra els catalans".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat