Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dissabte, 24 de de desembre del 2016 | 11:54
Opinió · Política
Mònica Sellarès

El TC; àlies el "Catalunya exprés"

A mi  que tinc claríssim que  el Tribunal Constitucional és un tribunal totalment polititzat, i que fa anys que penso que ha perdut tota mena de credibilitat democràtica,  no em va sorprendre  que aquest  suspengués, ahir,  les ponències parlamentàries de les tres lleis de desconnexió alhora que estimava parcialment el recurs del govern espanyol i tombava,

també, una part de la llei d'acció exterior del govern català. Ah! i per acabar-ho d'arrodonir ahir  es va donar a conèixer que el judici a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega es celebraria a principis de febrer.

No em diran senyors que això no és diligència!. D'això se'n diu deixar la feina feta abans de marxar de vacances!. El problema aquí que la diligència vers Catalunya només la vivim en relació amb el Tribunal Constitucional i les seves decisions exprés i no a l'hora de solucionar o almenys alleugerir el greuge que viu Catalunya pel que fa a nivell d'inversió de tot tipus. Llavors l'únic que se'ns ofereix és "diàleg" encapçalat per Soraya Saénz de Santamaria i Enric Millo. Cal afegir res més?

Haig de reconèixer, també, que en el  fons els entenc..  que han d'anar a gastar esforços en "l'irreductible territori català" si aquests ja són en una majoria dels casos una causa perduda. Perquè  no sé vostès però jo ja fa temps que em vaig desconnectar d'un estat que mai he sentit com a propi i que en els últims anys m'ha fet sentir, diverses vegades, vergonya aliena i no només en relació al tracte amb Catalunya. Un estat on el seu màxim representant polític  és conegut  arreu del món per les seves pífies, algunes antològiques, i per la seva falta d'oratòria i va i li concedeixen el Premi  al Millor Orador Parlamentari 2016. Amb dos collons!

Així, per mi que vagin fent que molts de nosaltres tenim molt clar quin és el camí i aquest 2017 se'ns gira molta feina on caldrà la implicació de tots i totes. Aquesta setmana escrivia Pere Cardús a Vilaweb  un article titulat "El combat del 2017: esteu a punt?" Jo sí que ho estic Pere! Ho esteu vosaltres?

Bon Nadal i  més que mai Feliç  any nou !

Mònica Sellarès

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Mònica Sellarès
Mònica Sellarès
Opinió · Política
Que llueva que llueva la virgen de la cueva !
Opinió · Política
Llarga vida a La Razón'-
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Notícia · Política
Kereban: "La manera com afrontem les coses a Europa, en el segle XXI, és mitjançant la discussió i el vot"
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Indica publicitat