Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de de setembre del 2011 | 17:05
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació

J. Gifreu: "Ni la salvatge crisi ha fet callar la discrepància entre les agendes sobre el futur de la nació catalana"

"La campanya del 20-N obligarà a prendre partit sobre la qüestió nacional catalana i assistirem a un procés de radicalització de les dues agendes".

El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, ha indicat a un article publicat al diari El Punt-AVUI que "si a la cúpula del poder polític hi ha divisió, els mitjans prenen partit". A partir d'aquesta constatació, Gifreu ha explicat que existeixen dues agendes radicalment diferents que marquen l'opinió dels mitjans sobre el futur de la nació catalana i ha dit que "ni la salvatge crisi econòmica ha fet callar la profunda discrepància entre les agendes".

"Així, la premsa afí al PP ─ha continuat Gifreu─ manté una agenda dura, coherent i insistent, contra tot indici de progrés en l'afirmació de la nació catalana i dels seus atributs (autodeterminació, sobirania, concert fiscal, llengua, cultura, territori, etc.). La premsa més pròxima al PSOE es troba confusa i desbordada per la lluita entre les dues agendes mediàtiques que pugnen per l'hegemonia en l'opinió pública (espanyola i catalana). A Catalunya, des que CiU està al govern i Mas ha adoptat posicions més contundents en l'afirmació nacional".

L'autor de l'article Les dues agendes ha explicat que la distinció entre ambdues agendes "no es tracta d'una qüestió purament preelectoral" perquè "des de la reforma de l'Estatut i de la sentència del TC, les elits espanyoles i les catalanes han quedat enfrontades" no solament sobre els temes més rellevants, sinó també "sobre les prioritats i les opcions en l'acció de govern a Madrid o a Barcelona".

"La campanya del 20-N obligarà a prendre partit sobre la qüestió nacional catalana ─ha conclòs Gifreu─ i possiblement assistirem a un procés de radicalització de les dues agendes. Si el PP treu majoria absoluta a Madrid i CiU (i la majoria de partits catalans) planten cara, el procés afavorirà una més clara formulació mediàtica de l'agenda prioritària de Catalunya en la via europea cap a l'estat propi".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat