Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de juliol del 2011 | 17:04
Recull de premsa · Història

Partal: "Per sobre els cadàvers dels qui lluitaren contra el feixisme, 'la Cataluña real empieza a amanecer'. I signa, cofoi, Carlos Sentís"

Vicent Partal, director de Vilaweb, ha recordat Finis Cataloniae, l'article que va escriure el ja traspassat Carlos Sentís.

Vicent Partal

"Va fer alguna cosa, l'autor de Finis Cataloniae per a impedir-ne l'assassinat [de Companys]? No, perquè aquest home que parla de la jueva Hollywood i del gàngster Companys remata aquell seu text dient que sobre els cadàvers dels qui lluitaren per la llibertat i contra el feixisme a "la Cataluña real empieza a amanecer". I signa, cofoi, Carlos Sentís. Just després de l'estrofa de l'infumable himne falangista".

Vicent Partal ha denunciat, a un article publicat al diari AVUI la col·laboració de Carlos Sentís amb el règim franquista després de la Guerra Civil i durant la dictadura. A l'article Jueus!, el director de Vilaweb ha recordat que Sentís va escriure l'article Finis Cataloniae en el qual el periodista parlava de "la jueva Hollywood". "És una imatge que fa mal als ulls. Potser no és la més sagnant d'aquell infame article però em sembla, llegit avui, la més significativa. Va escriure la jueva Hollywood com si escopís: ecs, jueus! A la manera dels nazis" ha recordat.

Partal ha afirmat que "no és estrany" que Sentís ho escrigués, perquè "eren els dies que la negror es congriava a Europa contra el poble d'Abraham i ell n'era fan. Fan de la negror", i ha posat la màxima importància als significants de les paraules de Sentís: "gàngsters, sinistres, jueus, invasors. Tota una abominable proclama". "I el gàngster? Qui és aquest gàngster a qui compara la jueva Hollywood? Pel periodista, el gàngster és Lluís Companys. President. El mateix president que poc després caurà en mans dels amics de l'autor del text i morirà dignificat i dignificant per sempre més la presidència d'aquest país" ha dit Partal sobre Finis Cataloniae i el seu autor.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat