Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de maig del 2011 | 16:27
Recull de premsa · Política

S. Cardús: "De l'agitació populista només en trauran avantatge els partits conservadors"

El sociòleg Salvador Cardús ha alertat que, tot i que serà "una anècdota", cal que es prengui nota "seriosa" de l'acampada d'aquests deu dies, perquè "apunta en una direcció gravíssima".

Salvador Cardús

A un article a l'Ara Cardús ha avançat que als resultats electorals de la jornada 22-M "ho veurem": "De l'agitació populista i antipolítica, només en trauran avantatge els partits conservadors, perquè aquest és el seu terreny". L'autor de l'article Indignació sense rumb ha explicat quin és el camí que ha emprès aquest moviment d'indignats: "Des que es va començar a parlar de "desafecció política", he sostingut que era una perspectiva que no permetia entendre les raons de la creixent desconfiança entre institucions democràtiques i ciutadania".

"No és el ciutadà -ha explicat Cardús- que no estima la política, sinó que és la política que no ha estimat el ciutadà. Els desafectes han estat els partits i les institucions polítiques. I ara ho corroborem. Si la política institucional no estima ni respecta el ciutadà, si en lloc de tractar-lo com un adult el tracta amb condescendència i el mal cria per no enfrontar-s'hi, en recull el menyspreu i la desconfiança. I aquí és on som".

Finalment, Salvador Cardús ha conclòs que "l'alarmisme polític" que en temps de bonança podia afavorir uns partits contra els altres "ara, enmig d'una greu recessió i d'un clima d'irritació generalitzada, ha acabat desautoritzant tothom", i ha avançat que en podrem comprovar els seus "efectes devastadors": "Els acampats disparen sense matisos contra tota la classe política i contra allò que en diuen "capitalisme salvatge" [...]. Que mitja dotzena de professors universitaris els proporcionin una mica de discurs articulat, no pot dissimular l'absència radical de contingut més enllà d'aquesta indignació que no és altra cosa que irritació irada. Tan buida, per cert, com buit de contingut és l'Indigneu-vos! de Stéphane Hessel".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat