Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de gener del 2015 | 17:18
Recull de premsa

Tresserras: "La consciència autèntica, la que conté les conviccions profundes, no ha desertat; roman intacta"

"Aquests dies han sotmès l'estat d'ànim del sobiranisme a algunes sotragades. Però que ningú s'enganyi. La consciència autèntica, la que conté les conviccions profundes, la que va moure i mourà muntanyes, no ha desertat".

El comunicòleg Joan Manuel Tresserras ha sentenciat a un article que la mobilització d'energies al voltant del dret a decidir "no és l'efecte de cap suflé" i ha indicat que "és per això que, al marge dels encerts i els errors de les cúpules polítiques en les últimes setmanes, s'acabarà produint el capgirament del mapa polític i social del país, i res no tornarà a ser igual".

"El procés i la mobilització ciutadana es mantenen ferms. Desànim acumulat? Potser. Però, ¿què ha canviat d'ençà del 9-N que hagi de posar en crisi el moviment ciutadà? ¿Hi ha algun factor nou que invalidi el gir que s'havia produït en una part substancial de la consciència ciutadana? La clau del canvi de dinàmica política va ser i és la gent, la multitud mobilitzada, reclamant la posada en marxa d'un projecte social i polític nou" ha sentenciat.

A l'article Consciència i estat d'ànim Tresserras hi ha dit que l'estat d'ànim és "molt important, però és més voluble i canviant que la nostra consciència", i ha indicat, de manera paral·lela que "ens queixem i rondinem quan ens sentim decebuts, però no canviem pas d'equip cada vegada que perdem".

"No renunciem a la crítica, però mantenim intactes les nostres aspiracions. Aquests dies han sotmès l'estat d'ànim del sobiranisme a algunes sotragades. Però que ningú s'enganyi. La consciència autèntica, la que conté les conviccions profundes, la que va moure i mourà muntanyes, no ha desertat; roman intacta, comptant els dies que falten per a la final democràtica" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat