Dijous, 10 de març del 2016 | 13:27
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Fem front a la desmobilització!
És cert que estem vivint un dels moments històrics més importants de Catalunya des de la Transició democràtica espanyola i que el procés català és avui per avui ,sense cap mena de dubte, un dels fet més rellevants de la política actual.

Opinió · Seguretat
La ingenuïtat del procés
Marc Costa
Advocat i politòleg
Si hi ha una cosa que provoca temor en el procés sobiranista és que pequem d'ingenuïtat, especialment en temes de seguretat i defensa, principalment pel fet de que no hi ha hagut cap debat a fons sobre quina seguretat volem garantir a la futura Catalunya independent, ni, en aquest sentit, quines estructures, polítiques i estratègies es voldran implementar per tal de garantir-la eficientment.

Crònica · Afers religiosos
La Caputxinada és un cop al nacional catolicisme
Unes cinc-centes persones (delegats estudiantils, periodistes, convidats com Salvador Espriu, Joan Oliver, Jordi Rubió i Antoni Tàpies) es reuniren ara fa 50 anys, el 9 de març del 1966, en el convent dels Caputxins de Sarrià. L'objectiu fou constituir el Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona. La reunió clandestina als Caputxins és coneguda com la Caputxinada.

Notícia · Política catalana
Tercers diàlegs del cicle La República Catalana i l'ideal federal
El proper 15 de març les fundacions Josep Irla i l'Alternativa celebren el  tercer diàleg del cicle "La República Catalana i l'ideal federal" que enguany portarà el títol d "Autodeterminació i nova política" i tindrà lloc a les 18:30h al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.
Notícia · Unió europea
Terricabras defensa que la UE no s'ha d'agenollar davant de Turquia
Josep-Maria Terricabras ha defensat avui en el ple del Parlament Europeu que la UE no s'ha d'agenollar davant de Turquia, un estat que ha definit d'"autoritari": "Hem de seguir assumint les nostres obligacions polítiques i morals. Socórrer els refugiats no ha de significar agenollar-se davant d'un
Recull de premsa · Política catalana
Forcadell:"La societat civil organitzada és, doncs, un dels grans tresors de Catalunya"
En un article al Punt Avui la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i coincidint amb el quart aniversari de la creació de l'ANC fa un repàs a la feina feta per aquesta entitat i per la societat civil en general i ens diu al respecte "Com més es mobilitza una societat, com més
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro:"Sociovergència, l'altre país"
En un article a la Vanguardia l'escriptor i periodista, Francesc-Marc Álvaro assegura que "Tothom sap que la política local passa per unes coordenades que no són les mateixes de la política general catalana i espanyola" i ho fa arran entre d'altres de l'acord de govern que han signat CDC i PSC a l'Ajuntament de Girona prescindint dels seus socis de govern.
Opinió · Cultura
Barcelona, orfe de polítiques locals de Cultura
Jaume Ciurana i Llevadot
Regidor de CDC a l’Ajuntament de Barcelona
Si hi ha una opinió majoritària a l'hora de fer balanç d'aquests ja quasi nou mesos de govern d'Ada Colau i de Barcelona en Comú a la ciutat de Barcelona, és aquella que situa la Cultura com una de les grans oblidades pel Govern municipal.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí