Dimecres, 19 de març del 2014 | 19:56
 ·
Crònica · Política
El Fons Monetari Internacional, les desigualtats socials i Catalunya
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Finalment, fins i tot el Fons Monetari Internacional (FMI) ha constatat que les desigualtats socials posen en perill l'estabilitat econòmica i el creixement. L'estudi, publicat aquesta setmana, Fiscal Policy and Income Inequality, assenyala, per exemple, que als Estats Units d'Amèrica el 10% de la població més rica l'any 1980 disposava del 30% del PIB, mentre que en l'actualitat n'acapara el 48%.
Crònica · Política
L'atac a l'ANC: #TotsSomAssemblea
Encabut dins de l'unidimensional (pals de cec, un rere l'altre) pla estratègic de l'Estat contra el procés català s'hi troba l'atac que, des de ja fa cinc dies, s'està duent a terme contra l'Assamble Nacional Catalana (ANC). Res de nou, pluja mullada. El míssil de l'Estat, però, amenaça ara amb fer il·legal l'Assemblea, una acció que portaria la societat civil catalana al blanc i negre de l'època franquista i, alhora, a la consolidació, ja definitiva, d'una de les entitats socials més importants de la història de la Catalunya recent.
 ·
Crònica · Política
Dolors Camats: valor emergent
Miquel Sellarès
Periodista
Dolors Camats és emergent ara, al camp de la politica catalana, però porta anys de servei a la seva generació durant la juventut, al moviment cívic. Jo la vaig conèixer el setembre de 2004, quan la revista que jo dirigia en aquell moment, Debat Nacionalista, va tenir la gosadia de posar-la a la portada com a exemple de transversalitat nacional i democràtica.
Opinió · Política
Catalunya 2014; una odissea a l'espai (i fora de la UE) pels segles dels segles
Guillem Clapés
Secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC
La setmana passada l'inefable ministre Margallo, a risc d'acabar convertint-se en una caricatura del seu propi personatge, va vaticinar que una Catalunya independent "vagaria per l'espai eternament" i que "quedaria fora de la UE pels segles dels segles".
Opinió · Política
Intel·lectuals compromesos
Josep Poca
Escriptor
Aquest dies farà sis anys del traspàs de Josep Benet. Coincideix amb la sortida, per part del Centre d'Història Contemporània de Catalunya i de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, del segon volum de la seva obra dispersa: De la Segona República a la Transició.
 ·
Crònica · Política
L'independentisme també és legalista
Ivan Mambrillas
Els milions de catalans disposats a instituir una nova legalitat, un nou ordre jurídic, i a sacrificar, a l'altar d'aquest greu propòsit, incomptables estones de deliciós tedi, no són la mena d'individus a qui un hom mínimament perspicaç acusaria de menystenir la llei, la rellevància pública de la llei.
 ·
Llibres / revistes
De la segona República a la Transició
 ·
Recull de premsa
López: "La il·legitimitat del referèndum de Crimea no té res a veure amb la legalitat constitucional"
"Les raons de la comunitat internacional per estar en contra d'aquest procés no tenen res a veure amb el procés català".
 ·
Crònica · Política catalana
La vergonya de l'11M
Marc Costa
Advocat i politòleg
Fa deu anys que Al Qaeda va decidir atemptar contra uns trens de rodalies de la línia ferroviària que connecta Alcalá de Henares amb l'estació d'Atocha de Madrid, col·locant tretze bombes dins bosses de plàstic i motxilles, deu de les quals van esclatar en 12 vagons diferents de quatre trens a horari de màxima afluència, provocant la mort de quasi dues-centes persones i ferides a quasi dues mil.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí