Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de desembre del 2015 | 10:59
Crònica · Afers religiosos

Duran perd incidència entre els catòlics

Josep Antoni Duran Lleida y la seva Unió, partida per la meitat i extraparlamentària a Catalunya, perd credibilitat i incidència en el catolicisme català. Bisbes, abats i organitzacions eclesials es neguen a manifestar-se a favor d'Unió, malgrat les gestions realitzades als despatxos per Duran.

Les declaracions episcopals i eclesials van en un sentit contrari al duranisme. L'episcopat català defensa que totes les opcions polítiques, també la sobiranista, són legítimes si es promouen de manera pacífica i democràtica. Aquesta postura s'adequa a la Doctrina Social de l'Església.

Duran perd el pols amb el sector escindit o alliberat del duranisme. Aquest sector és el grup Demòcrates de Catalunya, que va formar part de Junts pel si i que ara forma part de Democràcia i Llibertat. Demòcrates de Catalunya sintonitza de forma progressista amb la Doctrina Social de l'Església en afers polítics. Aquest  és el seu principi fundacional: "Som demòcrates, persones compromeses amb la llibertat, la fraternitat, la justícia social i l'assoliment d'un Estat català independent. Un partit del segle XXI que neix amb voluntat de contribuir a la millora de la qualitat democràtica, amb voluntaris i amb un finançament transparent. Convençuts que la independència és també un compromís ètic com a únic futur possible per al país i vers les noves generacions".

Destacades personalitats que es confessen catòliques s'han distanciat  públicament de Duran. Alguns casos són especialment significatius com, entre molts altres, els del monjo i historiador Hilari Raguer, el filòsof i teòleg Francesc Torralba, i Joan Rigol, que fou president de Parlament. Torralba és el director de la revista "Qüestions de Vida Cristiana". Rigol és membre de consell assessor d'aquesta publicació. Ambdós, Torralba i Rigol, formen part del patronat de la Fundació Joan Maragall. Aquesta fundació vol ser un pont entre  creences i conviccions diverses per tal de configurar un espai fèrtil i mútuament enriquidor de diàleg per situar el missatge cristià en un àmbit plural"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat