Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'abril del 2015 | 17:16
Crònica · Afers religiosos

Catalans bons i catalans dolents, segons Màrius Carol

Creients i agnòstics conviuen i dialoguen a la societat amb estils ètics coincidents o diversos. Però alguns, des d'un periodisme polític disfressat de neutralitat, reparteixen carnets de ciutadans bons i dolents. Exemple. Antoni Puigverd, col·laborador de La Vanguardia, és una figura periodística i cívica modèlica, segons Màrius Carol, director del diari dels Godó. ¡Quin contrast amb el defenestrat Albert Sánchez Piñol!

Carol diu de Puigverd: "Ningú el guanya per catalanista". És el número u. Ho afirma al presentar un llibre de l'escriptor gironí, La finestra discreta, al Centre Cultural Blanquerna de Madrid. Carol emet un judici ètic. Sentencia qui són els catalans bons i els dolents, els catalanistes bons i els dolents, els dialogants i els trabucaires.

Els bons catalanistes són els sobiranistes espanyols. Com Jorge Fernández Diaz, present, sí ¡presente!, a la presentació del llibre a la Blanquerna, seu depenent de la Generalitat governada pels sobiranistes catalans dolents i que el 11 de Setembre del 2012 fou objecte d'un atemptat per part de feixistes espanyols. Aquest ministre té un home de confiança i ex cap de premsa d'Interior, Albert Gimeno, com adjunt del director Carol. Fernández Díaz, assidu al Valle de los Caídos, barreja gihadisme terrorista amb sobiranisme català pacífic i democràtic. D'això en diuen moderació, construir ponts de diàleg i voluntat de pactar.

Els catalanistes dolents són els sobiranistes catalans. "Ningú no guanya Puigverd per catalanista, tot i que és immune als cants de sirena del sobiranisme", afirma Carol menystenint els sobiranistes com si el sobiranisme (el català, no l'espanyol) fos una malaltia pròpia de sirenes que canten sense sentit. Segons Carol, "no és fàcil ser Antoni Puigverd el 2015 perquè les seves virtuts –seriós, honest, compromès-- són poc rendibles en aquests temps".

Per contrast s'entén que els sobiranistes catalans amb els seus "cants de sirena" són frívols, i sense honradesa ni compromís cívic. Els sobiranistes catalans ho tenen tot molt fàcil en aquests temps tant constitucionals. Només són objecte de desqualificacions constants per part dels poders polítics, econòmics i mediàtics com l'ABC, La Razón, El Pais, El Mundo, les televisions i les ràdios espanyolistes... i mitjans de comunicació semblants.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat