Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 de de setembre del 2012 | 16:34
Crònica · Afers religiosos

Compromís cristià amb la Catalunya de l'11-S

La carta setmanal del cardenal Lluís Martínez Sistach d'aquest diumenge, 23 de setembre, és refereix al compromís dels cristians en el propi país, en aquest cas Catalunya.

Cardenal Lluís Martínez Sistach.

Aquesta epístola episcopal té ara una significació especial per publicar-se menys de dues setmanes després de la manifestació independentista del 11 de setembre que tanta repercussió internacional està tenint.

El cardenal es refereix a la fundació de l'Orde de la Mare de Déu de la Mercè amb motiu de la festivitat d'aquesta Verge, el 24 de setembre, com a patrona de Barcelona. L'Orde mercedària, alliberadora de presos, s'insereix en la llarga història cívica i religiosa de Catalunya ja que fou fundada a començaments del segle XIII.

Martínez Sistach recorda que el rei Jaume I va posar als primers mercedaris sota la protecció de la corona catalano-aragonesa. Aquest rei els va concedir l'escut de les quatre barres catalanes. Aquesta orde catalana té una dimensió internacional ja que està estesa per tot el món.
L'espiritualitat dels catòlics consisteix en estar sempre compromesos en la realitat del propi país
La missió i l'espiritualitat dels catòlics consisteix en estar sempre compromesos, tant abans com després de l'11-S, en la realitat del propi país, i no tancar-se en una torre d'ivori espiritualista.

El cardenal Martínez Sistach ho explica amb aquestes paraules: "La presència dels cristians en la societat està impregnada d'amor a les persones i a les institucions. El nostre amor al país i a la ciutat de Barcelona forma part de l'amor al proïsme, que és en el nucli mateix de la fe cristiana (l'amor a Déu i l'amor al proïsme com a manaments inseparables) i no només en la seva dimensió individual, sinó també en tota la seva realitat social".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat