Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de d'abril del 2013 | 16:56
Crònica · Afers religiosos

El bisbe Novell condemna, el papa Francesc perdona

Xavier Novell ha destituit el mossèn Eduard Ribera com arxipreste de la Segarra. El bisbe de Solsona ha acusat aquest bon sacerdot d'anar contra la doctrina de l'Església i la jerarquia en els escrits del full interparroquial "Fent Camí".

Bisbe Xavier Novell.

Un efecta que pot comportar la decisió de Novell és frenar la postura crítica dels sacerdots del Fòrum Ondara i diluir el testimoni que mossèn Jesús Huguet, mort fa un any, ha deixat en l'Església catalana.

En un article de "Fent Camí" es diu que Huguet és "una de les figures clau de l'Església catalana contemporània" i s'expressa la voluntat dels seus amics de "mantenir viu el seu llegat intel·lectual, religiós i ideològic".

La decisió de Novell es coneix des del passat 18 de març, cinc dies després de l'elecció del nou bisbe de Roma. Quin tarannà tan diferent entre el bisbe Novell i el papa Francesc! El primer condemna i destitueix a un sacerdot de 77 anys, amb tota una vida al servei de l'Evangeli. El segon perdona. Així es veu en l'homilia del diumenge, 17 de març.

Francesc comenta: "L'Evangeli ens presenta l'episodi de la dona adúltera que Jesús salva de la condemna a mort. Commou l'actitud de Jesús. No sentim paraules de menyspreu ni de condemna. Només sentim paraules d'amor i de misericòrdia que conviden a la conversió. Heu pensat en la paciència de Déu, la paciència que te amb cadascú de nosaltres? Aquesta és la seva misericòrdia".

Adúlters, homosexuals, divorciats, separats, musulmans, jovent... de Solsona han d'estar tranquils si segueixen l'esperit del Jesús predicat pel papa Francesc.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat