Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de desembre del 2015 | 12:47
Crònica · Afers religiosos

El Nadal ateu de la cupaire Anna Gabriel

La cupaire Anna Gabriel confessa que la seva família és atea i que ella no celebra el Nadal ni el Cagatió. ¿Que té que veure el divertit Cagatió amb el missatge profundament humà i revolucionari del Nadal?

El Nadal ateu d'Anna Gabriel i el Nadal cristià no adulterat tenen més sintonia del que podria pensar la cupaire i la gent missaire. Així es mostra en una crònica sobre el que és i no és el Nadal des d'una perspectiva cristiana que es publica a la humil revista "Llista Blava" que coordina mossèn Josep Dalmau, rector de Gallifa. Dalmau és un sacerdot, debilitat avui per malalties i per l'edat (aviat complirà 90 anys) però que manté l'esperit de lluitador pacífic per les causes del compromís cristià, la justícia i la sobirania nacional de Catalunya.

Nadal és Jesús. Humanitat fràgil i joiosa d'un infant. Home i dona pels altres que passen pel món fent el bé i amb consciència de Déu com a Pare.

Nadal és Maria. Omplir-se de l'esperit de Déu que humanitza aquest món. Allibera i solidaritza.

Nadal és Josep. Persona bona i justa.

Nadal és Betlem. Perifèria humana, intempèrie, allunyada del poder del temple i dels palaus.

Nadal són els pastors. Marginats.

Nadal són els savis d'Orient, Saviesa humana, humil, generosa i esperançada, que cerca i llegeix els signes dels temps, de la terra i del cel.

Nadal és Emmanuel. Déu desconegut i sempre misteriós. Déu amb nosaltres.

Nadal és la fugida a Egipte. Exiliat, immigrant, refugiat, sense sostre. sense papers, desnonat, el que plora, l'oblidat.

Nadal és el càntic. Glòria a Déu a dalt del cel i a la terra pau als homes que ell estima.

Nadal és l'estel. L'estelada que guia als savis d'Orient i d'arreu alliberant a persones i pobles dels Herodes poderosos d'aquest món.

I Nadal no és ..... el poder establert, arbitrari, dèspota i assassí d'Herodes. No és el grassonet Papa Noël. No és el "m'agrada el Nadal" de El Corte Inglés. No és la loteria del Nadal.

No és la musiqueta i la cançoneta ensucrades. No és l'època de rebaixes de Nadal. No és la disbauxa en consum i en menjar golut. No és el Freixenet que se'n riu de tot un poble.

 

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat