Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de de gener del 2014 | 16:09
Crònica · Afers religiosos

Fernández Díaz manipula santa Teresa

El ministre d'Interior d'Espanya, Jorge Fernández Díaz, s'encomana a santa Teresa de Jesús. Ha dit: "Segur que en aquests moments és una important intercessora per a Espanya, en aquests temps adversos per a la nostra pàtria".

Certament aquesta pàtria, la seva, travessa adversitats degut a ministres com ell, a presidents com Marian Rajoy i a Govern com el del PP. El plantejament de Fernández Díaz és propi del nacionalcatolicisme.

Per això són adequades les preguntes formulades per Amaiur al Congrés de Diputats. Com considera el ministre d'Interior que intercedeixi santa Teresa de Jesús per Espanya? Considera el Govern que hi ha més intercessions divines i sobrenaturals en la situació actual de l'Estat? Considera el Govern que es respecta l'acomfessionalitat de l'Estat?

L'unionisme espanyolista de Fernández Díaz manipula a santa Teresa de Jesús per motivacions polítiques. Aquesta posició contrasta amb la postura democràtica i lliure d'una persona que coneix molt bé la vida i l'obra de santa Teresa com és germana teresiana M. Victòria Molins.

La germana Molins és una dona compromesa a favor dels marginats de tots tipus: esspanyols, catalans o de qualsevol nacionalitat. Deixa molt clafr clar en el seu llibre "El regal de la via": "Desitjo i demano des del fons del meu cor el que Pau Casals va reafirmar davant tot el món a les Nacions Unides el 1971: la identitat catalana i la de Catalunya com una nació de pau, un poble on la convivència, el respecte, el diàleg i la cooperació són necessàries per vure en pau".

Viqui Molins recorda que en la manifestació del 12 de Setembre va cridar com tothom: "In, inde, independència". Comenta: "Ho vaig fer amb el cor ple de pau i sense cap ànim de revenja o de menyspreu cap als altres pobles amb els seus indubtables valors i singularitats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat