Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de setembre del 2016 | 13:01
Crònica · Afers religiosos

Interpretació sobiranista de Puigdemont d'una homilia d'Omella

El president Carles Puigdemont fa una interpretació sobiranista de l'homilia de l'arquebisbe Joan Josep Omella va fer durant la missa de la festivitat de la Mercè.En un dels  paràgrafs de l'homilia d'Omella diu "Moltes persones em pregunten com veig la situació social i política de la nostra terra catalana. Només demano que els governants

Barcelona · juntament amb la societat civil (empresaris, intel·lectuals, educadors. juristes i tots aquells i aquelles que tenen alguna responsabilitat i influència social i política) treballin pel bé comú i per la construcció d'una societat més unida, més lliure i més justa. Per aconseguir-ho cal unir forces. Tots units podrem més que separats. No hauríem excloure ningú en aquesta tasca de crear ponts, d'atendre les demandes socials començant pels pobres i necessitats, d'establir àmbits de cultura, de formació en valors morals".

A qui o a què es refereix l'arquebisbe quan diu que "tots units podrem més que separats"? A la unitat d'Espanya? A la unitat del poble català en les seves legítimes reivindicacions nacionals?

Puigdemont ha fet una interpretació de l'homilia d'Omella en un tuït amb el seu habitual llenguatge clar i català. Afirma: "L'arquebisbe Omella apel·la amb raó a treballar units per una societat més lliure i més justa. Junts per la llibertat i la justícia".

Un comentari a aquest diàleg entre l'homilia arquebisbal i el tuït presidencial. Fora bo en la actual situació política que els bisbes de Catalunya recordessin als catòlics, i en general a la ciutadania, que la Doctrina Social de l'Església defensa el respecte als drets i les llibertats de les persones i els pobles.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat