Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de maig del 2016 | 11:58
Crònica · Afers religiosos

Joaquim Ferrer. Cristià lliure, solidari, sobirà

Honrat, compromès, historiador, catalanista... creient. La fe cristiana és un factor determinant en la vida personal i en l'activitat política de Joaquim Ferrer que tot just acaba de morir. Joaquim Ferrer ha estat un cristià lliure, solidari i sobirà i el que va ser el seu gran objectiu polític continua vigent:

mantenir el procés pacífic i democràtic que ha de portar a aconseguir una Catalunya lliure, solidària i sobirana.



El darrer paràgraf del seu llibre "Joan Carrera. Un bisbe del poble" constitueix una bona síntesi d'alguns aspectes del compromís cristià i polític del qui va ser conseller de Cultura de la Generalitat, diputat, senador i president de la Fundació Catalanista i Democràtica i de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat.

Joaquim Ferrer i Francesc Teruel escriuen en el llibre mencionat del qual són autors: "El 23 de gener de 2014 l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, participà en el cicle 'Moment Zero' –coorganitzat pel diari 'El Punt Avui' i el Born Centre Cultural- en el que s'analitzà 'sectorialment la situació que viu el país i els reptes a que s'enfronta'. En el curs del col·loqui. en què es feren nombroses preguntes per part dels assistents 'relacionades amb el procés i situades l'endemà de la independència', sovint sorgí la qüestió de quina posició adoptaria el Vaticà respecte d'aquest tema. L'abat digué que 'normalment  la Santa Seu sol establir relacions diplomàtiques amb el nou país. El Papa Francesc està assabentat del procés. Treballem per explicar el moment que viu ara el poble català, per explicar-lo directament des de Catalunya'. I recordà els esforços que va fer en aquest  sentit Joan Carrera, un home 'de profund compromís catalanista que defensava una conferència episcopal pròpia i que va treballar en parròquies perifèriques de Barcelona'".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat