Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de desembre del 2014 | 18:24
Crònica · Afers religiosos

La internacionalització de Catalunya segons l'abat Escarré

El CIEMEN, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) dedica bona part de la seva activitat a la projecció internacional de la nació catalana.

Aureli Escarré.

Aquesta entitat, presidida per Aureli Argemí (antic secretari del qui fou abad de Montserrat, Aureli Maria Escarré), s'ha mobilitzat intensament aquests darrers temps per dos motius.

En primer lloc, per commemorar al llarg d'un any sencer els 50 anys de les declaracions de l'abat Escarré a Le Monde a favor dels drets de les persones i dels pobles i, per tant, en contra del règim franquista. I en segon lloc, per participar activament a través de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en la preparació i la realització de la consulta del 9-N. 

Aureli Argemí insisteix des del principi a través de la seva activitat cívica i pública en la necessitat de la projecció internacional de Catalunya com nació. Celebra que últimament molts catalans s'han adonat que "sense un reconeixement internacional de la nostra existència nacional" no s'aconseguirà que Catalunya sigui un Estat tan sobirà com ho són les nacions d'Europa, que són Estats sobirans en el segle XXI.

El CiEMEN va nèixer l'any 1974 durant l'exili de l'abat Escarré que fou foragitat de Catalunya pel règim antidemocràtic i anticatalanista del general Franco. Les activitats d'aquesta entitat es poden seguir a través de la web oficial del CIEMEN.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat