Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de desembre del 2014 | 21:07
Crònica · Afers religiosos

L'església i el sobiranisme interpel·len els Godó

Els Godó a Poblet i l'Estat sobirà segons l'abat Esteva és el títol del segon post més llegit a la web In saecula saeculorum, pàgina catalana que es defineix com "temps i espai oberts a episodis cívics, qüestions diverses de la condició humana i d'experiència cristiana".

Maur Esteva, en una imatge d'arxiu.

A partir de la relació mantinguda per l'actual Godó, Javier, i el seu pare, Carlos, amb el municipi de Poblet pot considerar-se que el monestir cistercenc, tan arrelat a la història de la nació catalana i malgrat la seva discreció, constitueix, en el procés sobiranista català, una interpel·lacio a la família propiètaria de La Vanguardia.

Els Godó han mantingut una bona relació amb els monjos de Poblet com l'Agustí Altisent, que fou col·laborador de La Vanguardia fins la seva mort, i amb el que fou abad durant tres dècades, i amb Maur Esteva, que va morir el passat 14 de novembre.

Aquests dies han estat precisament dos els moments recordats de la la figura de l'abat Esteva, després del 9/N/14. El primer fa referència a l'abat qui va aplicar des del primer moment les directrius renovadores del concili Vaticà II i que, per tant, va defensar la llengua del poble en la litúrgia. A l'ambó situat al presbiteri de l'Església del monestir, Esteva va fer escriure aquestes paraules: 'Proclamem la Paraula de Déu en la nostra parla".

El segon moment consisteix en l'homilia que l'abat emèrit Maur Esteva va pronunciar fa dos anys al monestir de Solius. Digué aquestes paraules: "Crec que defensar la pròpia llengua, la pròpia cultura i consegüentment la pròpia nació i autofirmar-les, amb tots els mitjans i amb voluntat de ser un Estat sobirà, és una causa justa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat