Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de setembre del 2016 | 10:09
Crònica · Afers religiosos

L'unionisme manipula l'abat de Montserrat i menysprea la democràcia

L'abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha manifestat a Regió 7 la seva preocupació i esperança per la situació de Catalunya. L'unionista Francesc Granell va manipular les paraules de l'abat en un article publicat a La Vanguardia.

Granell va escriure: "Com deia l'abat, el procés divideix la societat catalana entre separatistes i no separatistes". Però el portaveu de l'abadia va desmentir a La Vanguardia en una carta: "La interpretació feta al diari a unes paraules de l'abat es una simplificació forçada que no fa justícia al seu missatge". El diari va tractar amb menyspreu a l'abat. Va tardar 10 dies en publicar la carta de rectificació. No la va donar de forma destacada. Ho va fer com d'amagat entre altres 12 cartes. Granell, en els seus articles posteriors, no ha tingut la dignitat d'excusar-se per haver manipulat a l'abat.

Aquest estil de manca ètica política es dóna en nombrosos episodis de l'unionisme. Els mitjans de comunicació espanyols, públics i privats, actuen amb sectarisme i, per exemple, no donen veu als organitzadors de les manifestacions de la Diada. El ministre José Manuel Margallo realitza unes declaracions terribles i antidemocràtiques: "D'una crisi se'n surt, un atac terrorista es supera, però la dissolució d'Espanya és irreversible". La ciudadana Inés Arrimadas fa a Cataluya Ràdio unes declaracions antidemocràtiques. Diu "no" a un referèndum per tal que Catalunya pugui decidir el seu futur. Diu "no" a participar en el cas de que es convoqui el referèndum. Diu "no" a acceptar el resultat d'un referèndum o d'unes eleccions si no li agrada aquest resultat.

La postura de Granell, Margallo, Arrimadas i dels mitjans afins mostra la debilitat de l'unionisme. Aquesta debilitat és la força del sobiranisme català pacífic i democràtic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat