Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de d'octubre del 2011 | 17:21
Crònica · Anàlisi política

Aznar recorda la línia dura

Aquests dies té lloc la Convención Nacional del Partit Popular a Màlaga per acabar de perfilar el projecte polític del 20-N, que, si tot va com apunten les enquestes, serà el projecte de Govern per a la propera legislatura. Sense detallar gaires propostes i venent l'optimisme "del canvi", Rajoy ha triat seguir un perfil més aviat discret d'una campanya que, com dèiem, sembla que no tindrà rival.

Més enllà de propostes populistes, com ara la reducció de càrrecs electes al Congrés i als municipis, els líders del PP s'han caracteritzat per la moderació; tot plegat per intentar mantenir la situació actual fins l'hora d'anar a les urnes. I és que la situació de l'executiu de Zapatero ha deixat les coses molt fàcils; Rubalcaba hauria de fer un cop d'efecte sense precedents per reduir la distància sideral que el separa PP i PSOE.

Ahir però, l'expresident José Maria Aznar visità la Convención per mirar d'empènyer Rajoy cap al seu estil, per mirar de canviar el guió, oferint la recepta que li donà la majoria absoluta ara fa onze anys. Aznar invocà els fantasmes habituals, les autonomies i ETA, per demanar als espanyols que donin suport a Rajoy i permetin tornar a la "normalitat" després del 20-N. L'expresident atacà el Govern de Zapatero acusant-lo de tractar els "homes d'ETA com a homes de pau" i féu gala un cop més del seu pretès "sentit comú" considerant que la "normalitat és no mirar enrere i deixar d'obrir ferides del passat" referint-se a la recuperació de la memòria històrica. L'expresident no s'oblidà de l'avortament ni de la llei de la mort digna i, a més a més, es va permetre recomanar a Rajoy començar una revolució per acabar (!?) amb les disset autonomies.

Duran i Lleida s'agafava avui a la intervenció d'Aznar per acusar Rajoy de ser un titella de l'expresident. El cert és, però, que Rajoy no sembla que necessiti el discurs d'Aznar aquesta vegada. Ans al contrari, el líder del PP sap molt bé que el que li convé és amagar el cap sota l'ala i guanyar temps fins al 20-N. Ves per on, les darreres enquestes suggereixen que fins i tot podria superar els 183 diputats que aconseguí Aznar. Ara bé, passat el 20-N Rajoy haurà de governar i aleshores sí que, finalment, necessitarà definir les seves propostes. Tindrà en compte llavors el "sentit comú" d'Aznar?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat