Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de d'agost del 2016 | 14:30
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys

Miserable TV3?

A TV3 se li poden fer tants retrets com calgui. És qüestionable el conveni intern que no ajuda i que privilegia interessos corporatius a informatius o professionals, amb un sindicalisme que sovint no ha defensat l'ens ni la informació sinó interessos purament crematístics.

Tal vegada, també, hi ha un excés de protagonisme, possiblement fruit de la inèrcia, de gent d'altre temps hegemònica CiU, molt sovint a costa de la pluralitat interna del sobiranisme i no pas a costa de l'unionisme. Els canvis polítics propiciats a la societat catalana no han arribat en la mateixa proporció ni rapidesa a la televisió pública catalana. I no és menys cert que el Govern de la CCMA, i les regles de joc, responen a un acord entre CiU i PP de 2011, quan la CCMA penjava del Conseller de Presidència, Quico Homs.

Però no és menys que qualsevol retret a TV3, per ser just i rigorós, hauria de ser extensible en grau superlatiu a TVE. Tots aquells que assenyalen amb el dit a TV3 mentre ignoren la immundícia que presideix TVE o el conjunt de les televisions privades, cauen en un exercici d'hipocresia i misèria intel·lectual sense matisos. Tot allò que s'està retraient a TV3 és una broma al costat de la infàmia que perpetren cada dia totes aquestes televisions que emeten des de Madrid (o BCN) i que viuen generosament regades per les empreses de l'Ibex i captius d'uns índex d'audiència que els porten a accentuar el sensacionalisme o el sectarisme polític amb un pluralisme polític ben discutible i abraçats, tots, a un nacionalisme espanyol omnipresent.





Columna Macià Companys

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat