Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de de gener del 2016 | 12:51
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Al març: ni un pas enrere

Al març, unes noves eleccions nacionals catalanes han de ser transparents i cadascú hi ha d'anar amb la seva ensenya. Ara ja no hi haurà cap plebiscit i caldrà que cada força política s'hi presenti sense complexos i amb els seus propis dirigents.

El Col·lectiu Joan Crexell era partidari d'investir Artur Mas com a president i constituir el més aviat possible un Govern nou de cap a peus, sense cap indici de les xacres del passat. No vam estar d'acord en culpabilitzar ERC en el seu moment, perquè no era cert, ni ara a la CUP, perquè hi ha hagut molts altres culpables que el Procés hagi tingut tants ensurts i que inexplicablement no han sortit a la llum pública.

La situació actual, doncs, no és culpa d'una o altre força política, sinó de personalismes exacerbats, "rasputins" irresponsables, i manca de coincidència i complicitat, i fonamentalment, de sentit d'Estat"

Ens voldríem equivocar, però en els propers dies potser veurem els espanyols actuar amb sentit d'Estat –el seu-.

Aquesta topada del Procés ens ha de servir a tots per reflexionar i per establir noves maneres de fer i estratègies. Al març, unes noves eleccions nacionals catalanes han de ser transparents i cadascú hi ha d'anar amb la seva ensenya. Ara ja no hi haurà cap plebiscit. Ens agradi o no, seran unes eleccions que els espanyols qualifiquen "d'autonòmiques". I aquí caldrà que cada força política s'hi presenti sense complexos i amb els seus propis dirigents.

És evident que el sobiranisme necessitarà sumar i aquesta vegada els votants podran fer-ho amb pluralitat. Ja no valdrà el vot útil. Valdrà, al final, la suma de CDC, Demòcrates de Catalunya, ERC, CUP, MÉS, etc., i el nostre col·lectiu espera que Ada Colau i Barcelona en Comú, ICV, EUiA s'hagin adonat de la impossibilitat d'un referèndum en l'Espanya actual i votin en conseqüència, colze a colze amb els sobiranistes, per assolir el més aviat possible la República catalana.

És cert que els nou mesos transcorreguts entre el 9-N i el 27-S, i els quatre mesos perduts últimament han creat desencís, destrempada i emprenyament entre centenars de milers de votants sobiranistes. Des del nostre col·lectiu ja havíem advertit diverses vegades que l'enemic el teníem a casa. Les nostres incompetències i les nostres maneres de fer, i alguns personatges, ens han conduït a la situació actual. Per aquest motiu, el Col·lectiu Joan Crexell insisteix en què calen noves estratègies, noves maneres de fer i noves persones per no repetir al mes de març la mateixa situació actual.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat