Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de d'abril del 2016 | 11:36
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Hi ha algú que vulgui Quico Homs?


Quico Homs ha manifestat que podria donar un pas al costat per facilitar una llista unitària si hi ha eleccions el proper 26 de juny. Periodistes, companys de Junts pel Sí, no poden evitar un somriure maliciós quan senten aquestes afirmacions de Quico Homs.

Diuen: "Però és que algú el proposava a ell per al 26 de juny després del fracàs de Democràcia i Llibertat?". I és que a CDC i al Govern de la Generalitat, dia rere dia, es fa més evident que el regnat d'Artur Mas i el seu clon de Polònia, Quico Homs, s'està acabant.

En diferents cenacles i reunions de CDC s'han produït propostes concretes perquè Quico Homs faci un pas al costat o vagi al despatx d'Artur Mas al Palau Robert"

La irrupció, potser un tant inesperada, de l'estil Puigdemont està canviant totes les expectatives.I no sols a la Generalitat, també a CDC. A la Generalitat, tot i el respecte que es manté per les actituds de fermesa de l'expresident Artur Mas, hi ha un oblit de la trista i negativa gestió de Quico Homs. I a CDC, els tres sectors que pugnen per fer-se amb el vaixell de futur convergent (liberals,conservadors i socialdemòcrates) no volen sentir ni parlar de Quico Homs ni dels seus col·laboradors, alguns dels quals ja han fet el salt a l'equip Puigdemont, adonant-se de les equivocacions de l'etapa anterior. 

Què està fent, doncs, Quico Homs? O no és conscient de la realitat o la manipula, doncs ell sap que l'única possibilitat que té és presentar-se per CDC amb llista pròpia, i així i tot, el partit no el veu com el candidat idoni i pensa posar moltes condicions a la seva continuïtat. I la campanya, de cap de les maneres, pot ser la d'una companyia mortuòria com l'anterior, feta per Jordi Cuminal. 

També hi ha altres sectors de CDC que no volen repetir el fracàs de Quico Homs a les generals, i proposen l'elecció d'una persona del partit o propera a CDC amb carisma i capacitat de generar complicitats"

En diferents cenacles i reunions de CDC s'han produït propostes concretes perquè Quico Homs faci un pas al costat o vagi al despatx d'Artur Mas al Palau Robert. Altres, fins i tot, diuen que el mateix Artur Mas és conscient de l'efecte perniciós que ha tingut per ell la influència de Quico Homs.

El debat, doncs, sobre si llista única o llistes separades entre CDC i ERC és un debat producte de les elucubracions de Quico Homs, doncs tothom a CDC i ERC saben que s'anirà en dues llistes separades. 

També hi ha altres sectors de CDC que no volen repetir el fracàs de Quico Homs a les generals, i proposen l'elecció d'una persona del partit o propera a CDC que tingui carisma i capacitat de crear complicitats amb una part important de la societat civil. 

Si hi ha eleccions el proper 26 de juny, CDC encara estarà en ple debat i reflexió sobre la creació o refundació del partit i el millor que pot fer per evitar la pèrdua de vots que es va produir en les passades eleccions és presentar-se amb el nom de CDC i un nou candidat.

Hi ha però, també, la proposta de Demòcrates, que voldria una veritable llista unitària de CDC, ERC, la CUP i Demòcrates. És una aposta arriscada i difícil, en la qual, evidentment ningú compta amb Quico Homs. Caldria trobar la persona i l'equip per encapçalar una opció d'aquestes característiques. 

El que és clar és que Catalunya no s'hi juga gaire en cas que hi hagués eleccions generals al juny. No són les nostres eleccions i guanyin uns o altres, ho tindrem molt difícil. Evidentment, el nostre col·lectiu s'inclinaria per una opció en la qual no hi participessin els enemics declarats del nostre Procés: el PP i Ciutadans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat