Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de de gener del 2016 | 13:05
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Liquidem el 6-M, tenim president i tindrem Govern

El Col·lectiu Joan Crexell s'havia manifestat favorable a que el 6 de març hi hagués noves eleccions i que el sobiranisme donés la majoria absoluta a aquelles forces que ens volen portar a la nostra independència nacional.

Era una opció que reconeixíem difícil i que podia ser un bumerang contra el 27-S, però hi vèiem la possibilitat de fer un últim recompte de partidaris del sobiranisme per afrontar el gran repte de la independència.

Tenim esperances en Carles Puigdemont. Apunta maneres de fer de continuïtat, però també diferents. I de cara al Govern de la Generalitat, n'esperem treball en equip, amb Junqueras i Romeva"

Però l'equip de negociació de Junts pel Sí i la CUP ens ha sorprès i ha guanyat temps –ja n'havien perdut prou- per donar continuïtat al full de ruta del Procés. Tampoc comptàvem amb el pas al costat del president Artur Mas, que després d'algunes equivocacions sonades en les últimes hores del seu mandat, va tenir la dignitat d'enretirar-se, cosa que des d'aquí agraïm i respectem, doncs creiem que ja té una pàgina important en la nostra història. Però el que no calia és que fes una designació a dit, doncs el mateix candidat podia haver estat escollit sense cap problema pel Consell Nacional de CDC, cosa que li hauria donat més força i legitimitat.

Agraïm a Marta Rovira, Josep Rull, Raül Romeva i d'altres, que amb la seva irreductibilitat i fermesa hagin aconseguit aquest acord que ens permet seguir caminant"

Amb la sortida cap a Madrid del "Rasputin" d'Artur Mas, Quico Homs, amb els pitjors resultats en unes eleccions generals de CDC, i la retirada d'Artur Mas s'acaba amb unes maneres de fer i es tanca el pujolisme, tot i que Artur Mas segueix sent un valor important de CDC cara a certs sectors socials i a una projecció internacional.

Tenim esperances en Carles Puigdemont. Apunta maneres de fer de continuïtat, però també diferents. I de cara al Govern de la Generalitat a constituir en les properes hores, n'esperem treball en equip, amb Junqueras i Romeva que seran evidentment el fet plural i distintiu d'un nou Govern a qui a ningú li podran tremolar les cames. I com ha dit el nou president, "s'hi deixaran la pell", perquè el país només té una opció: "o nació o resignació".

Des del Col·lectiu Joan Crexell seguirem amb l'esperit constructiu i crític i demanem al nou president que estengui la mà amb coincidència i complicitat a tots els sectors que formen part del Procés, fins i tot a aquells que les maneres de fer de Mas i el seu entorn havien marginat.

Per construir la independència necessitem a tothom. I no sols els independentistes. Mà estesa, doncs, a ICV, EUiA, Barcelona en Comú i al món de Podemos a Catalunya, que esperem que es desenganyin després de veure el fracàs de la seva proposta del dret a decidir amb un referèndum que l'Espanya eterna i oficial no acceptarà mai.

President, el col·lectiu Joan Crexell, com sempre amb actitud crítica, però també de col·laboració, us donarà suport en el full de ruta cap a la independència.

Agraïm a Marta Rovira, Josep Rull, Raül Romeva i d'altres, que amb la seva irreductibilitat i fermesa hagin aconseguit aquest acord que ens permet seguir caminant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat