Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de febrer del 2016 | 00:00
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Puigdemont aire fresc per al procés

Tot i que la designació a dit de Carles Puigdemont no va ser potser la més adient, la veritat és que un mes després de la seva presa de possessió aquest apunta maneres. Puigdemont ja ha donat mostres d'una nova manera de fer i d'un nou tarannà que ens fa tenir l'esperança que els problemes del passat pel que fa a "la coincidència i la complicitat"

que tantes vegades ha defensat el nostre col.lectiu tornaran a ser, ara si, una norma d'actuació per a  la presidència de la Generalitat.

 

El president Puigdemont, doncs, està demostrant que no és ni serà una titella de ningú i que agradi o no disposa d'un estil propi que utilitza unes formes d'escenificació i de publicitació del seu missatge molt diferents a les de l'anterior president.

La bona gent del sobiranisme i l'independentisme necessitava l'aire fresc del president Puigdemont i a la vegada també la seva capacitat i contundència de rèplica . Capacitat que va demostrar amb escreix fa uns dies a T8 en una entrevista plena de paranys que li va fer Josep Cuní i dels que el president en va sortir indemne.

 

L'artilleria mediàtica de l'unionisme s'haurà, per tant, de replantejar la seva estratègia. Els punts d'erosió que utilitzaven fins ara ja no els serveixen i això els té desorientats.

Puigdemont, Junqueras i Romeva. Tots tres coincideixen, tot i que amb estils diferents, en aquesta nova manera de fer i entendre la política de la que ja ens ha ofert diverses mostres el nou president. 

Tenim per endavant disset mesos que seran, de ben segur, d'enfrontament amb l'estat i en els que caldrà, per tant, actuar amb responsabilitat però també amb fermesa  i caldrà, sobretot,  que cada pas compti amb el suport de tot el sobiranisme. Paral·lelament , a més a més, s'haurà de treballar per tal de guanyar  suports d'alguns sectors de la societat civil catalana i de les forces polítiques d'esquerra a l'opció del dret a l'autodeterminació. Estem segurs que si hi ha una persona capacitada per aconseguir sumar aquests suports és el president Carles Puigdemont.

Així, el Col·lectiu Joan Crexell conjuntament amb altres grups d'opinió  continuarem treballant per aconseguir un estat d'opinió favorable al procés i per lluitar contra aquells que el volen aturar, però a la vegada explicant la veritat: que el camí que tenim per endavant no és fàcil i que caldrà enfrontar-nos de ben segur a moments d'incertesa i fins i tot de ruptura als que haurem de fer front amb unitat i determinació.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat