Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de d'octubre del 2016 | 12:01
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

El repte de TV3 a l'Ara

Cada diumenge el diari Ara publica un dossier especial sobre alguna temàtica específica. Aquest passat diumenge de la mà d'Àlex Gutiérrez, possiblement un dels millors especialistes en mitjans de comunicació del país, el dedicava a TV3 i al debat sobre el futur dels mitjans  de televisió públics catalans.

Diverses fonts ben informades  creuen que el gran objectiu de l'estat i els seus aparells serà en els propers mesos  intentar destruir o almenys aigualir i desprestigiar els mitjans de comunicació de la CCMA i sobretot el seu vaixell insígnia, TV3.De fet,  des de fa anys l'estat  ja porta a terme una política destinada a minoritzar la televisió nacional de Catalunya i la fragmentació de les audiències provocada per la irrupció de la TDT i les televisions de pagament  han acabat d'empitjorar la situació no només de TV3 sinó de la totalitat dels mitjans de comunicació fets en llengua catalana que han vist com han anat perdent pes progressivament.

TV3  i la CCMA representen una història d'èxit i són un peça fonamental en la construcció nacional i en la normalització lingüística i cultural de la nostra nació. I, és més que això és també la possibilitat de gaudir d'una indústria de l'audiovisual en llengua catalana i  d'un imaginari col·lectiu propi.

Quan tant parlem de suposades estructures d'estat cal que ens adonem que si no actuem amb contundència i donant tot el suport  a les que ja tenim aquestes perdran la influència de la que avui disposen

Catalunya ha de tenir la seva BBC i pensar si caldria aplicar el model de finançament d'aquesta als nostres mitjans públics. No pot ser que la nostra televisió compti amb una mitjana de 100 milions d'euros menys l'any que les televisions públiques europees del nostre entorn (amb un nivell de població semblant).

Agraïm doncs que el diari Ara hagi realitzat aquest informe que recomanem a tots els lectors de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat